Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: itt az idei átigazolási időszak legjobb csapata – szubjektív cikkünk

Ma este 21 órakor a Crystal Palace – Arsenal találkozóval kezdetét veszi a Premier League 2022-2023-as szezonja. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyáron is rengeteg váltottak klubot Anglián belül és érkeztek Angliába. Összeszedtük talán a világ legerősebb bajnokságán talán legerősebb transzfer csapatát.

Kapus

Gavin Bazunu (Manchester City -> Southampton 14 millió euró)
A mindössze 20 éves ír kapus neve talán, még keveseknek cseng ismerősen, de ez valószínűleg nem sokáig marad így. A City az előző szezonban kölcsönadta a Portsmouth-nak, ahol letette a védjegyét, ő lett a szezon legjobb játékosa.
Bazununak két rutinos kapussal kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért, de nem véletlenül lett ő a Premier League idén nyári transzfer időszakán legdrágább kapusa.

Védők

Djed Spence (Middlesbrough -> Tottenham 14,7 millió euró)
A csapatunk talán jobbhátvéd poszton a leggyengébb, de ez ne téveszen meg senkit, Djed Spence egy igazi csiszolatlan gyémánt, aki tavaly óriási szerepet vállalt a Nottingham Forest remekléséből. Antonio Conte kezei alatt jó eséllyel még tovább fejlődhet a 21 éves angol védő.

Lisandro Martínez (Ajax -> Manchester United 57,37 millió euró)
Középhátvéd poszton jóval nagyobb volt a verseny, de nem kérdés a United új 6-osának itt a helye. Az Erik ten Hag által új alapokra helyezett Manchester United egyik alapköve lehet az argentin bekk, aki a PL legalacsonyabb középhátvédja.

Kalidou Koulibaly (Napoli ->Chelsea 38 millió euró)
Nem kérdés, amelyik védő elég bátor ahhoz, hogy elkérje John Terry legendás mezszámát és elég tehetséges ahhoz, hogy meg is kapja az angol védőtől, óriási fogás a Chelsea számára, így nem kérdés, hogy a csapatunkban a helye.
Koulibalynak nem csak a távozó Rüdigert kell pótolnia, de a Chelsea védelmének vezérévé kell válnia.

Marc Cucurella (Brighton -> Chelsea 65,3 millió euró)
A spanyol bekk a Chelsea történetének legdrágább védője lett. A 24 éves védőért óriási csatát vívott a londoni klub a Manchester Cityvel és hatalmas erősítés lehet, nem csak védekezésben, de támadásban is. Cucurella tavaly érkezett a PL-be és nagyon hamar felvette a bajnokság ritmusát.

Középpályások

Kalvin Phillips ( Leeds United -> Manchester City 48,75 millió euró)
Az angol középpályás évek óta a Leeds alapembere, óriási érdemei voltak a csapat feljutásában és az első osztályban megragadásukban is. Phillips még Championship-játékosként debütált az angol válogatottban és azóta is rendszeresen szerepet kap Gareth Southgate csapatában, így csak idő kérdése volt, mikor lép magasabb szintre és Pep Guardiola biztosan képes lesz még magasabb szintre emelni a játékát.

Yves Bissouma (Brighton -> Tottenham 29,2 millió euró)
Bissouma régóta kiemelkedett a Brightonból, még ha talán nem is annyira jó játékos, mint amennyire ő annak tartja magát. A 25 éves afrikai középpályásra most még nagyobb feladat vár, a BL-ben és a bajnokságban is nagy terveket szövögető csapatban.

Boubacar Kamara (Marseille -> Aston Villa ingyen)
Kamara helyére bőven lett volna nagyobb hely is a csapatunkba, de az amúgy is remek átigazolási időszakot záró Aston Villa fiatal középpályása mellett nem lehetett elmenni. Kamara 3-szoros francia válogatott, 22 éves kora ellenére évek óta alapembere a Marseille-nek, ráadásul ingyen szerezte meg a Villa. Talán az egész átigazolási időszak legnagyobb „lopása” az ő megszerzése.

Támadók

Erling Haaland (Dortmund -> Manchester City 60 millió euró)
A világ összes topklubja meg akarta szerezni, de ő édesapja korábbi csapatát választotta. Ráadásul egy a szerződésében rögzített kitétel miatt jelentősen olcsóbban szerezték meg, mint a piaci ára.
Haaland ha hozza Bundesliga-formáját elégedettek lehetnek a City-rajongók, azonban kérdés a német ligánál, még fizikálisabb PL-ben mennyire tudja elkerülni a sérüléseket a norvég sztár.

Gabriel Jesus (Manchester City -> Arsenal 52,2 millió euró)
A brazil támadót pont Haaland „űzte el” Manchesterből. Az Arsenalnál még nagyobb szerep juthat neki és eddig kiváló igazolásnak tűnik, a felkészülési meccseken ontotta a gólokat.
A PL-rajongók már nagyon várják a játékost, hiszen a Premier League Fantasy legfelkapottabb játékosa a brazil, a játékosok több, mint 70%-nál szerepel.

Darwin Nunez (Benfica -> Liverpool 75 millió euró)
Sokáig úgy nézett ki, hogy a fiatal uruguayi lesz a Manchester United első nyári igazolása, de végül az ősirivális, Liverpoolnál kötött ki. Nunezben hatalmas potenciál lakozik és Jürgen Klopp nagyon ritkán nyúl mellé, ha új játékos igazolásáról van szó. Nunez érkezésével, még több gól költözhetett Liverpoolba.

Ha egy képzeletbeli kispadot is fel kellene állítani, akkor is a bőségzavarával kellene megküzdenünk, hiszen olyan játékosok maradtak ki a listánkból, mint Nick Pope, Sven Botman, Diego Carlos, Richarlison vagy Raheem Streling.