Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nem bírt egymással a Bologna és a Lazio

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén a középmezőnyben szereplő Bologna fogadta a második helyért küzdő Laziót.

(Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

A mérkőzésen remek volt az iram, igaz ez inkább a mezőnyharcban mutatkozott meg, a nagy lehetőségekben és a gólokban kevésbé. A 15. percben Pedro került ziccerbe, de a spanyol szélső elcsúszott lövés közben, így elvétette a kaput. A 29. minutumban Lewis Ferguson érkezett Barrow beadására remekül, azonban közvetlen közelről csak a kapufát találta el fejjel a skót középpályás. Az első játékrészben Luis Alberto került még ziccerben Sergej Milinkovic-Savic kiugratását követően, de Skorupski remekül mozdult ki a kapuból, és így sikerült hárítania a lövést, sőt, a kipattanó pont Felie Anderson elé pattant, azonban a lengyel hálóőr az ismétlést is megfogta. A szünetre ennek következtében 0-0-val vonulhattak a csapatok.

A második félidő pedig még kevesebb lehetőséget hozott, nem is igazán lehetett feljegyezni hatalmas gólszerzési esélyt. Az első valamirevaló helyzet is a 82. percben volt, de Musa Barrow nem tudott betalálni. A mérkőzés így 0-0-ás döntetlennel ért véget, a pontosztozkodás teljesen jogos. A Bologna egy helyet javított a tabellán és jelen pillanatban a hetedikek, de holnapra akár még két helyet vissza is csúszhatnak, míg a Lazio nem tudta kihasználni az Inter botlását, így maradtak a harmadik helyen, ráadásul ha nyer az AC Milan és az AS Roma, akár még az ötödikek is lehetnek a forduló végeztével.

Bologna – Lazio 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna), Vezette: F. Maresca
Gól: – 

A 26. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Spezia – Inter 2-1

Szombat:
Empoli – Udinese 0-1
Napoli – Atalanta 2-0

Bologna – Lazio 0-0

Vasárnap:
12:30 Lecce – Torino (Tv: Sport 1)
15:00 Cremonese – Fiorentina (Tv: Sport 1)

15:00 Hellas Verona – Monza
18:00 AS Roma – Sassuolo (Tv: Sport 1)
20:45 Juventus – Sampdoria (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 AC Milan – Salernitana (Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása: