Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradni akar csapatánál a magyar válogatott játékosa

Noha az elmúlt hetekben szóba került az Európába igazolásának lehetősége, úgy tűnik, maradni fog az MLS-ben a magyar válogatott középpályása…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel az M1 aktuális csatornának beszélt jövőbeli kilátásairól:

“Lassan 28 éves koromra megtanultam, ha folyamatosan az átigazolásokkal foglalkozom, akkor nem tudok a játékra koncentrálni. A családommal együtt jól érezzük magunkat Philadelphiában, soha nem mond, hogy soha, de 99 százalék, hogy itt leszek idén is és ezzel teljesen boldogok vagyunk.”

Január végén Dusan Vasiljevic, a válogatott játékos menedzsere elárulta, hogy négy angol csapat, köztük egy Premier League-ben érdekelt együttes is érdeklődik Gazdag iránt, akit Törökországból is kerestek, azonban végül nem igazolt Európába.

A 27 esztendős középpályás két és fél évvel ezelőtt igazolt Philadelphiába, ahol maximálisan megtalálta a számításait, hiszen a támadófocit játszó együttes ünnepelt sztárja lett. Gazdag a 2022-es bajnoki idényben 22 találatig jutott, miközben csapata egészen a bajnoki döntőig menetelt, míg az MLS 2023-as kiírásában 32 mérkőzés alatt 14 gólt és hat gólpasszt jegyzett. Minden sorozatot figyelembe véve 114 találkozón 51 gólt szerzett és 15 előkészítést osztott ki eddig a Philly színeiben.

“A németekkel mondhatni már megszokottan egy csoportba kerültünk, a hollandoknak kifejezetten örülök, régen játszott ellenük a válogatott, és a bosnyákokat sem szabad lebecsülnünk, de ellenük azért hozni kell a pontokat. A hollandok ellen pedig jó lenne most kicsit jóvá tenni a 8-1-es vereséget. Úgy megyünk neki a Nemzetek Ligájának, hogy akár az első helyért is harcolhatunk” – mondta el a 23-szoros válogatott labdarúgó a héten lezajlott NL-sorsolás kapcsán.