Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Casillas helyett Reina védi meg a spanyolok becsületét!

Ma, magyar idő szerint kora este, egy már tétnélküli találkozón lép pályára címvédő spanyol válogatott amely. A 2010-es világbajnok ugyanis már biztosan nem juthat tovább csoportjából, függetlenül mai utolsó, Ausztrália elleni csoportmeccsétől.

www.ftbpro.com

Ebből kifolyólag pedig szinte biztos, hogy Vicente del Bosque szövetségi kapitány egy felforgatott kezdőtizeneggyel szeretné megjutalmazni a keret pihentebb tagjait is. A spanyolok mestere már tegnap elárulta, hogy Iker Casillas helyett Pepe Reina nevével fog kezdődni a „La Rioja” névsora, az ausztrálok ellen.

A 31 esztendős Reina nem sokkal később már készségesen nyilatkozott is a sajtónak érzéseiről, gondolatairól, és arról, hogy elképzelhető-e, hogy ez lesz-e utolsó fellépése hazája válogatottjában:
„A bajtársiasság a spanyol csapatnál éppen olyan jó, mint korábban. Nincs semmi baj velünk. Nem változtatunk semmin sem. A Mi szándékunk mindig az, hogy nyerjünk. Azt akarjuk, hogy a Világbajnokságot győzelemmel zárjuk. Ha valaki felveszi a spanyol mezt, győztesként hordja. Spanyolország nem engedheti meg magának, hogy az ellenfelei ne féljenek tőle. Egy kis szerencse hiányzott, mert eddig két csapat is jobb volt, mint Mi. Spanyolországot tiszteletben kell tartani. Olyan filozófiája van, amitől mindig erős marad. Nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó meccsem. Néhány játékosnak lehet az lesz. Ez normális dolog. A lényeg, hogy az érkező újoncok, szívesen lássuk.”.

A spanyol válogatott ma este az Ausztrália ellen búcsúzik a brazíliai VB-től, este 18:00-tól.

Balogh József