Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A BL égés után a Salzburg: “Megmutatjuk, ki az úr a házban!”

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg fő célja idén is a Bajnokok Ligája csoportkörének elérése – minimum. Azonban már az azeri bajnoknál is gondjaik akadtak…

redbulls.com

Az FK Quarabak Agdam ellen lépett pályára a remek játékosokat a soraiban tudó Red Bull Salzburg. A Tipico Bundesligában két találkozón 11 gólt vágtak, így nagy elvárások előzték meg az Azerbaidzsánban esedékes Bajnokok Ligája selejtezőt. A hazaiak azonban már a második percben vezettek, két kapufa után egyenlített Jonathan Soriano révén a Salzburg, de a végén megszerezte a vezetést és a győzelmet a Quarabak.

“A mérkőzés menete természetesen nem volt valami jó. Idegesen kezdtünk, a korai gól összezavart minket. Az első játékrészben alapjában véve egy kiegyenlített mérkőzést láthattunk, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk és sok jó lehetőségünk is volt. Az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, így a visszavágón kell mindent bevetnünk, hogy a következő körbe jussunk. Egy kemény munka lesz.” – nyilatkozta a mérkőzést követően Adi Hütter, a Salzburg edzője.

Hütter elődje, Roger Schmidt egyébként 2012 nyarán a luxemburgi Düdelingen ellen esett ki csúfosan a BL selejtezőből, aztán egy évre rá Európa Liga nyolcaddöntőt játszott csapata. Hasonló sorsa lehet az új trénernek is? Nehezen elképzelhető, hiszen a Salzburg otthon még erősebb, a bizonyítási vágy az elbukott meccs után pedig még nagyobb a játékosokban.

“Minden egy kicsit márhogy jött ki, mint ahogy azt terveztük. A korai hátrány után elvesztettük a fonalat. A szünet után pár gólt szereznünk kellett volna, de hál a jó istennek van egy visszavágó. Minden a saját kezünkben van. Akkor meg kell mutatnunk az ellenfélnek, hogy ki az úr a házban.” – mondta Kevin Kampl, az osztrák bajnokság legjobb játékosa.

http://youtu.be/87rQgm9Rgj4

Galeß