Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Győri búcsú, továbbment a Loki és az MTK is

Négy továbbjutó már megvan tavaszra a Ligakupában: Keletről ketten, egy másodosztályú biztosan lesz a legjobb nyolc között.

Kisalföldi blama

Az odavágó nem alakult túl jól a győriek számára a Szigetszentmiklós ellen, hiszen 2-1-es hátrányba kerültek a zöld-fehérek, akiknek a visszavágón sem sok babér termett, sőt egyáltalán nem termett siker. Miriuta Vasile csapata ugyan végig fölényben játszott, és több ziccert is kidolgozott, de betalálnia nem sikerült, így az SZTK-Erima jutott a legjobb nyolcba. A krónikához tartozik, hogy mindkét együttes megfogyatkozva fejezte be a találkozót, miután Pátkai Máté talpalás miatt azonnali pirosat kapott, majd az odaérkező Szepessy Róbert törlesztésképpen lefejelte a győri középpályást.

SZTK-Erima – Győri ETO 0-0
g.:
kiállítva: Szepessy (65.) ill.: Pátkai (65.)
Tj.: SZTK-Erima 2-1-gyel

Magabiztos továbbjutás “hazai” pályán

Ismét idegenbe kényszerült az MTK, ezúttal Mátyásföldön fogadta a Paksot Garami József együttese, és másodszor is legyőzte a tolnaiakat. A visszavágóra a lehető legerősebb csapatal állt ki Csertői Aurél társasága, aminek következtében Bartha révén egy gólt ledolgozott tetemes, háromgólos hátrányából a zöld-fehér brigád, de aztán érkezett Vogyicska és Hrepka, a vége kék-fehér győzelem, és továbbjutás.

MTK  Paks 2-1 (0-1)
g.: Vogyicska B. (57.), Hrepka Á. (75.) ill.: Bartha (41.)
Tj.: MTK 5-1-es összesítéssel

A hajrá döntött

Kedvező helyzetből várhatta a Békéscsaba elleni találkozót Mátyus János Nyíregyházája. A Szpari az első mérkőzésen 2-2-t ért el a Viharsarokban, és miután a csabaiak győzelmi kényszerben futballoztak, könnyedén verték vissza a hazaiak a lilák próbálkozásait. Bár egy esetleges sokgólos döntetlen a vendégeknek kedvezett volna, a hajrá a Spartacusé volt. Kostic révén született meg a piros-kékek győztes gólja.

Nyíregyháza  Békéscsaba 1-0 (0-0)
g.: Kostic (88.)
Tj.: Nyíregyháza 3-2-vel

Magabiztosan tovább

Siker az első meccsen, siker a visszavágón a Loki részéről. Kondás Elemér együttese Bódi Ádám révén szerzett vezetést, majd Seydi és Ferenczi János is betalált. A vendég soproniak csak szépíteni tudtak Bobál Dávid jóvoltából. Az SVSE sem úszta meg kiállítás nélkül: a volt válogatott Horváth András már az ötödik(!) percben mehetett zuhanyozni, mert felrúgta a gólhelyzetbe kerülő Seydit.

DVSC-Teva – SVSE-GySEV 3-1 (1-0)
g.: Bódi (23.), Seydi (48.), Ferenczi J. (61.) ill.: Bobál D. (79.)
kiállítva: Horváth A. (5.)
Tj.: Debrecen 5-2-es összesítéssel.

Gavalovits Sándor