Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Higuaín az utolsó percben törte össze a milánói szíveket – videóval

A Napoli rengeteg helyzetet puskázott el, azonban ez nem bosszulta meg végül önmagát, mert Higuaín a rendes játékidő hosszabbításának utolsó percében eldöntötte a találkozót. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Napoli – Inter: 1-0 (0-0)
G: Higuaín (90+3.)
Napoli: Andujar – Koulibaly, Albiol, Britos, Strinic – Gargano, David Lopez – Callejón (Mertens 72), Hamsik (Gabbiadini 75), De Guzmán (Ghoulam 84) – Higuaín
Inter: Carrizo – Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Santon (Dodó 85) – Brozovic, Medel, Hernanes (Guarin 73); Shaqiri – Icardi, Puscas

Higuaín már az elején vezetést szerezhetett volna a Napolinak, azonban rosszul döntött, passz helyett lövést választott egy kontra végén. Nem sokkal később pedig Hamsik varázslatos beadását fejelte fölé az argentin gólzsák. A 13. percben viszont a másik argentin csatár, Icardi járt közel a gólhoz, a kapufán csattant a lövése. A 28. percben nem sok hiányzott a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez, De Guzmán beadása került Hamsik elé, aki egészen közelről fölé bombázott. A 36. percben Hamsik életerős lövését ütötte el Carrizo, majd gyorsan rástartolt a kipattanóra, hogy Higuaín ne ismételhessen, és még épp időben oda is tudott érni. Kevéssel a szünet előtt Callejón fejelhetett, de pont Carrizo kezei közé tudta csak irányítani a labdát. Az első játékrész legvégén Britos fejelte vissza középre a labdát, amire Koulibaly lecsapott, azonban egy egészen furcsa mozdulattal valahogy fölé küldte a labdát.

A fordulás után tudta az Inter második komoly helyzetét kidolgozni a kapufa után, Icardi fejelte le a labdát Puscasnak, aki azonnal célba vette a felső sarkot, be is ment volna, ha Andujar nem véd hatalmasat. A második félidőben koránt sem volt annyi helyzet, mint az elsőben, az Inter egyértelműen feljavult, és sokkal kiegyenlítettebb lett a találkozó. A 78. percben egy szabadrúgást követően Lopez tüzelt mellé. A 84. minutumban De Guzmán is próbálkozott, ezúttal Carrizo hatástalanította a lövést. Már mindenki azt hitte, hogy hosszabbításba torkollik a meccs, amikor is Ghoulam végzett el gyorsan egy beadást, Higuaín lerázta magáról Ranocchiát, majd a kapuba csavart. Ezzel a találattal tovább lőtte a Napolit az elődöntőbe, ahol majd a Lazioval találkozik.

http://www.dailymotion.com/video/x2gfdkj_napoli-vs-inter-1-0-full-highlights-04-02-2015-coppa-italia-hd_sport

Tereh Balázs