Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzfer-körkép: Győri támadó Újpesten, Paksról igazolt az Újváros

Nem állt meg az élet a honi klubok háza táján, hiszen még a héten is érkeztek nem feltétlenül várt átigazolási hírek.

Nemanja Andric immár új csapata színeiben. - fotó: ujpestfc.hu

Nemanja Andric immár új csapata színeiben. – fotó: ujpestfc.hu

Ugyan már nem olyan intenzitással, de továbbra is zajlanak játékosmozgások az OTP Bank Liga csapatai között. Az elmúlt héten a legnagyobb meglepetés talán Nemanja Andric átigazolása volt, aki Győrből költözött a főváros IV. kerületébe. Nebojsa Vignjevic így tovább bővítheti taktikai repertoárját. Ugyanakkor a tiszteletet megadja Andric, aki elmondta, nemcsak Vignjevic miatt döntött az Újpest mellett. „Amikor megérkeztem Magyarországra, rögtön megtanultam, hogy itt két nagy csapat létezik, amelyhez a legtöbb játékos igazolni akar, az Újpest és a Ferencváros. Természetesen nagyon boldog voltam, hogy a Győr számított rám, de sokan beszéltünk róla, hogy a következő úti cél az Újpest lehet. Most pedig itt vagyok, és magamra ölthetem a lila-fehér mezt.” – mondta el érzéseit az ujpestfc.hu-nak a szerb támadó. Beszélt Dusan Vasiljevic-hez fűződő viszonyáról is: „Nem ismeretlen számomra az újpesti keret, hiszen Dusan Vasziljevicset gyerekkorom óta ismerem. Ugyanabból a Belgrádhoz közeli kisvárosból származunk, és most végre lehetőségünk lesz egymás mellett is játszani, eddig erre nem kerülhetett sor. Jól ismerem Vaszkét, felesleges lenne szavakkal cifrázni, hiszen mindenki tudja, hogy igen technikás, jól felkészült játékosról van szó. Nagyon örülök, hogy a következő hat hónapot vele egy csapatban tölthetem el – fogalmazott Andric, majd beszélt Nebojsa Vignjevic-ről is. – Régóta ismerem Nebojsa Vignjevicset is, hiszen ő volt az edző, amikor egy korábbi klubommal a belgrádi juniorbajnokságban indultunk. Jól ismerem, és tudom, mit szeretne a játékosaitól, a csapattól. Tisztelem a munkáját és rendületlen tenni akarását. Amióta az Újpest FC vezetőedzője lett, az együttes nemcsak a bajnokságban állja meg a helyét, hanem az előző szezont kupagyőzelemmel is megkoronázta. Nem titok, én is jól tudom, hogy az NB I után a Magyar Kupa a legfontosabb sorozat a magyar futballban, így ez az ajándék, vagyis a megnyerése a klub és a szurkolók számára is felejthetetlen az utóbbi évek sikertelenségei után.”  A szerb támadó 2012-ben érkezett a Kisalföldre, ahol egy évvel később bajnoki aranyat szerzett a csapattal. Érdekesség lehet, hogy 2013-14-ben győztes gólt, míg 2012-13-ban egyenlítő gólt szerzett mostani együttese ellen.

Szintén a héten történt, hogy Eppel Márton az MTK és a Paks után a Dunaújvárost segíti. A támadó másfél évre írt alá új együtteséhez. Az NB I-ben 83 bajnokin tíz gól a mérlege. Lehet alapozni Eppel magasságára, hiszen 190 centijével beíveléseknél hasznos a csatár, aki korábban szerepelt az angol Oldham Athletic, illetve a holland NEC Nijmegennél is.

Nem sok vizet zavart Gohér Gergő, aki fél esztendő után elhagyta a Puskás Akadémiát. A DVTK korábbi védője közös megegyezéssel távozott, és szabadon igazolhatóvá vált.

Gavalovits Sándor