Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Paloschi kiénekelte a Lazio szájából a sajtot – videóval

Alberto Paloschi találata 1 pontot ért a Chievo számára, akik egész meccsen alárendelt szerepet játszottak Rómában, ennek ellenére akár nyerhettek is volna. A Genoa eközben lemosta a Cesenát, míg az Atalanta és az Empoli egy békés döntetlennel tovább távolodik a kiesőzónától. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Lazio – Chievo: 1-1
G: Klose (45.) ill. Paloschi (75.)

A 3. percben Candreva szabadrúgása szállt el alig néhány centivel a kapu mellett, komoly helyzet volt. Az olasz szélső aktívan kezdte a találkozót, újabb lövése mellé ment, majd Bizzarri védte a következő próbálkozását. Egész egyszerűen ma semmi nem akart összejönni Candrevának, a 32. percben Bizzarri komoly bravúrral babrált ki vele, így továbbra is maradt a 0-0. A 45. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Klose játszotta át magát a védelmen, majd a kapu közepébe lőtt, ezzel megszerezve a vezetést a rómaiaknak.

A fordulást követően a Lazio tovább támadott, Onazi már szinte ünnepelhetett is, amikor egy védő blokkolni tudta a lövést az 58. percben. A 64. percben jegyezhettük fel az első komoly veronai helyzetet, Ruben Botta fejelt fölé ígéretes helyzetből. A 71. percben a csereként beállt Baldé Keita jutott túl a védelmen, de Bizzarri ismételten ura volt a helyzetnek, így továbbra is meccsben maradt csapata. Ezt követően jött a hazaiak számára a fekete leves, ugyanis Paloschi kapott jó labdát a kapu előtt, és nem is hibázott, így első kaput eltaláló lövésével egyenlített a Chievo. Paloschi a 88. percben akár a meccset is megnyerhette volna csapatának, de egy védő még az utolsó pillanatban blokkolni tudott, így maradt az 1-1.

http://www.dailymotion.com/video/x2o1ufe_lazio-1-1-chievo-all-goals-and-full-highlights-serie-a-26-04-2015_sport

Genoa – Cesena: 3-1
G: Bertolacci (38.), Perotti (bün. 45+3.), Pavoletti (53.) ill. Carbonero (69.)
Kiállítva: – ill. Zé Eduardo (90+2.)

A Genoa már az első félidőben el akarta dönteni a meccset, Iago Falqué akár duplázhatott is volna, ha a kapus nem véd ilyen jól, igaz Defrelnek is volt helyzete. Pavoletti és Bertolacci is kihagyott egy-egy helyzetet hazai oldalon, de aztán már sikerült megszerezni a vezetést utóbbinak, Perotti beívelését fejelte a kapuba. Falqué a változatosság kedvéért újabb helyzetet rontott, majd Nica szabálytalanságáért a bíró tizenegyest ítélt. Perotti higgadtan a kapu közepébe lőtt, így már 2-0 volt az állás. A második félidő eleje elég eseménydúsra sikeredett, Pavoletti előbb még kihagyta a helyzetet, aztán az 53. percben már nem hibázott, De Maio beadását passzolta a kapuba. Ezután Defrel és Kucka sem talált kaput kecsegtető pozícióból, majd a 69. percben Carbonero a léc alá bombázott, ezzel minimális esély csillant fel a Cesena előtt. A Genoa még növelhette volna előnyét, ez azonban nem sikerült, ahogy Defrel sem tudta bevenni a kaput, viszont a találkozó 92. percében Zé Eduardo kiállíttatta magát, így maradt még némi izgalom a találkozó végére.

Atalanta – Empoli: 2-2
G: Gomez (43.), Denis (90+3.) ill. Saponara (41.), Maccarone (60.)

A két alsóházi csapat csatáján először az Empoli szerzett vezetést Saponara révén, aki szépen lőtt a kapu jobb felső sarkába. Erre szinte azonnal válaszolt Gomez, akinek Moralez labdáját már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Maccarone a 60. percben újra előnyhöz juttatta az Empolit, és ekkor úgy tűnt, hogy ennyi is lesz a vége, de a hosszabbításban Emmanuelson megtalálta Denis fejét, aki a hálóba fejelt, ezzel 1 pontot otthon tartva az Atalantának.

Tereh Balázs