Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amerikába szerződött Pirlo – hivatalos

Az olasz zseni, ahogy azt már sejteni lehetett, áttette a székhelyét Torinóból New Yorkba, így egy csapatban fog játszani David Villával és Frank Lamparddal. 

Twitteren erősítették meg a transzfert - Forrás: twitter.com

Twitteren erősítették meg a transzfert – Forrás: twitter.com

A Chuck Norrishoz hasonlító irányító 4 évet követően hagyta ott a Juventust, ahol megnyerte mind a 4 bajnokságot, egy kupát, két szuperkupát és a most véget ért szezonban másodikként végzett a BL-ben. Pirlótól érzelmes búcsút vettek a Bianconeri honlapján, ő viszont már az új kihívásra koncentrál.

“Régóta szerettem volna, hogy kipróbáljam magam máshol, és most, hogy volt rá lehetőségem meg is ragadtam.” – nyilatkozta az olasz passzmester. “Ez egy klub, ami egyre jobb és jobb lesz, és ugyanannyira sikeréhesek, mint én. Remélem, hogy jól szereplünk majd a ligában.”

“Olaszországon kívül voltak más lehetőségeim, azonban sosem kételkedtem benne, hogy New Yorkot választom az itteni emberek lelkesedése miatt. Találkoztam az edzővel, Jason Kreisszel, és elég jó benyomást tett rám a klubbal kapcsolatban. Van egy tiszta elképzelése a futballról, biztos vagyok benne, hogy jó kapcsolatunk lesz és megpróbálunk együtt megnyerni mindent.”

Pirlo igazolása azt jelenti, hogy a New York City felállhat a Pirlo-Lampard-Villa tengellyel egy meccsen. Ezzel tovább növelik az MLS népszerűségét, és még egy ok, hogy leüljön valaki a tévé elé.

Tereh Balázs