Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Remekül teljesít az Újpest nyári fogása!

Remekül igazolt a nyár folyamán az Újpest vezetősége. A frissnek mondható szerzemény nemcsak a lila-fehérek, hanem talán az NBI egyik legjobb igazolása volt. A fővárosi klubbot ezúttal egy olyan játékossal áldotta meg a sors, amilyenre régóta vártak a szimpatizánsok.

20150916mbaye-diagne-michal-nalepa-ujpest

Remekül teljesít eddig az Újpest nyári fogása, nevezetesen Mbaye Diagne, aki a Puskás elleni gólját követően sorozatban ötödszörre volt képes betalálni újdonsült csapatában. Nos, de nézzük meg miért is ő a lila-fehérek legkiemelkedőbb szerzeménye.

A szenegáli fiatalember leigazolása mondhatni hatalmas siker az Újpest utóbbi korszakát tekintve. A lila-fehérek az utóbbi években rendszeresen csatár problémával küzdenek, hiszen Kabát Péter folyamatosan sérült, illetve egyik  igazolás sem vált be igazán erre a posztra. Ezért az Újpest trénere kénytelen volt legtöbb esetben középpályásokat beállítani a támadó sorban, adott esetben gondolok itt Dusan Vasiljevicre, Simon Krisztiánra, vagy éppen Asmir Suljicra. A másik, ami miatt kellemes csalódásnak mondható Diagne, mivel a liláknál nem igazán szoktak beválni az afrikai labdarúgók. Gondolhatunk itt Foxira, aki egyébként meghatározó légiós volt sokáig a magyar bajnokságban, Litsingire, vagy éppen Bavonra. A szenegáli úriember azonban mindkét úgymond negatív szériát megtörte. Eddig 12 bajnokin lépett pályára, ezalatt pedig 9 találatot jegyezhettek fel a neve mellé. Betalált többek közt a Ferencváros, az MTK, és a Haladás ellen is. Rengeteg pontot szerzett már találatával, vagy adott esetben góljaival az Újpestnek. Ami az előző állomáshelyeit illeti, játszott többek közt Belgiumban, és Franciaországban is. A hórihorgas támadó 2013 óta a Juventus alkalmazásában áll.

Képforrása: www.origo.hu

Németh Boldizsár