Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Spurs nyerte a rangadót! – videóval

A Premier League 26. fordulójának záró mérkőzése nem kisebb összecsapás volt, mint a Manchester City – Tottenham Hotspur. A kora délutáni Arsenal – Leicester City párharc mellett tehát ez volt az e heti etap másik slágere. A hazai gárdának bőven lett volna törleszteni valója, hiszen a White Hart Lane gyepén hatalmas pofonba szaladtak bele. A rangadót végül a vendég együttes húzta be. 

12745931_10156610409545455_6728851233704878867_n

Manchester City – Tottenham Hotspur 1-2 (0-0)
Helyszín: 
Etihad Stadion
Gólszerzők: Iheanacho(75.) ill. Kane(52.,büntető),Eriksen(83.)
Sárga:
Kompany(46.) ill. Dier(45+1.),Wimmer(56.),Carroll(76.)
Kiállítás:

Manchester City: Hart-Zabaleta,Kompany,Otamendi,Clichy(Kolarov 75.)-Fernando(Iheanacho 66.),Fernandinho-Silva,Toure,Sterling-Agüero. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Tottenham Hotspur: Lloris-Walker,Alderweireld,Wimmer,Rose-Dier,Dembele-Son(Carroll 72.),Alli(Lamela 81.),Eriksen-Kane(Chadli 89.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Első félidő: A meccsbe mindkét csapat óriási vehemenciával vetette bele magát. Ennek ellenére az első komolyabb lehetőségig több mint 20 percet kellett várni. Raheem Sterling került helyzetbe, de az angol szélső lövését blokkolni tudták. A 28. minutumban Eriksen eresztett meg egy bombát, de Hart résen volt és védeni tudott. Az első játékrész folyamán inkább a mezőnybeli munka volt előtérben, hiszen kevés említésre momentumot jegyezhettünk fel. A folytatásban eseménydúsabb csatában reménykedtünk. 

Második félidő: A fordulást követő első részében nem történt semmi érdemleges, egészen az 52. percig. Egy beívelés után Sterling kezét érintette a labda és a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Harry Kané értékesítette. Az 57. minutumban Yaya Touré végezhetett el szabadrúgást, de a labda csak a kapufát érintette. A 75. percben egalizálni tudott a hazai csapat, a csereként beállt Iheanacho találatával. A 83. minutumban újra megszerezte a vezetést a Tottenham. A csereként beállt Lamela passzolt Eriksen elé, aki nem hibázott. A hosszabbításban ismét egyenlíthette volna a City, de David Silva nem tudott élni a lehetőséggel. 

https://www.youtube.com/watch?v=R0z891YW-8Y

Képforrása: Manchester City facebook oldala 

Németh Boldizsár