Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lesz változás az élen? – Előzetes

A La Liga 36. fordulójában folytatódik a bajnoki címért folyó harc. A Barcelona a lejtmenet után újra szárnyal, az Atlético Madrid és a Real Madrid pedig továbbra sem maradt le a katalánoktól. Vajon botlik valaki?

lionel-messi-luis-suarez-neymar-barcelona_3416956

A Barcelona a hullámvölgy után tökéletes formában van (Forrás: Skysports)

A pénteki nap egyetlen mérkőzése a Sporting Gijón – Eibar összecsapás lesz. A Gijón menekül a kiesés elől, így kötelező lenne a hazai siker. Az Eibar az akár biztonságosnak mondható 11. helyen áll a tabellán, de az őket követő csapatok sincsenek nagyon lemaradva, így számukra is fontos lenne egy győzelem.

A szombati nap ismét a nagyok csatájáról szól majd. Elsőnek a Real Sociedad – Real Madrid mérkőzésre kerül sor. A baszk csapatnak néhány fordulóval ezelőtt sikerült legyőznie a Barcelonát, de azóta csak egy pontot tudtak szerezni. A Real Madridnak továbbra is elvárás a győzelem, hogy életben tartsák a bajnoki esélyeiket, viszont az már biztos, hogy Cristiano Ronaldo nem fog pályára lépni. A királyi gárda után kezdődik az Atlético Madrid – Rayo Vallecano városi derbi. A Rayo múlt héten majdnem megtréfálta a Real Madrid csapatát, de mégsem sikerült győzedelmeskedniük. Az Atlético Madrid terve ugyanaz, vagyis, hogy nem szabad pontokat veszíteni. Ezt követően a Barcelona a Betis otthonába látogat. A katalánok nagyon beindultak, az elmúlt két meccsükön 14 gólt lőttek, habár ebből hármat tizenegyesből szereztek, így a bajnokságban idén rekordszámú, 19 büntetőt kaptak. A nap zárómérkőzése a Granada – Las Palmas összecsapás lesz. Az év elején még úgy tűnt, hogy a kanári-szigeti csapat nem lesz hosszú életű az első osztályban, de az elmúlt néhány hónapban mutatott jó forma miatt, már a 9. helyen állnak a tabellán.

Vasárnapra már tudni fogjuk, hogy hány ponttal várja a három bajnokesélyes a következő fordulót. A déli meccset az Athletic Bilbao és a Celta Vigo játssza. Izgalmas meccsre számíthatunk, mivel az 5. hely a tét. Ezt követi délután egy Espanyol-Sevilla mérkőzés. Az andalúzok tegnap játszottak EL elődöntőt, ami 2-2-es eredménnyel végződött a Sahtar Donyeck otthonában, így fáradtak lehetnek a hétvégi bajnokira. Kora este a Deportivo fogadja a kiesőjelölt Getafét, akiknél szintén elvárás a győzelem, ha bent akarnak maradni az első osztályban. Estére maradt egy szintén izgalmasnak ígérkező Valencia – Villareal mérkőzés. A Villareal tegnap 1-0-ra győzte le a Liverpool együttesét az EL-ben, ami nagy lökést adhat nekik a ligában. A nap zárásaként a Malaga játszik az utolsó helyen álló Levante csapatával.

A 35. forduló programja:

PÉNTEK:

20:30 Sporting Gijón – Eibar

SZOMBAT:

16:00 Real Sociedad – Real Madrid

18:15 Atlético Madrid – Rayo Vallecano

20:30 Betis – Barcelona

22:05 Granada – Las Palmas

VASÁRNAP:

12:00 Athletic Bilbao – Celta Vigo

16:00 Espanyol – Sevilla  

18:15 Deportivo La Coruna – Getafe

20:30 Valencia – Villareal

20:30 Malaga – Levante

Állás a 36. forduló előtt:

 ered