Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Jakabfi-dupla és győzelem Ukrajnában

Utolsó idei mérkőzését játszotta a magyar válogatott Kijevben. Az ősszel remeklő Jakabfi Zsanett ezúttal is elemében volt.

noi-e1476893693764

Fejlődni! Ez a jelmondata jelenleg a magyar válogatottnak, hiszen nem titkolt cél, utolérni Európa középmezőnyének élét. Jól jött tehát a világranglistán 23. helyezett ukránok elleni találkozó. Nos, hivatalos FIFA-nap lévén, mindkét válogatott a legjobb összeállításban léphetett pályára, így a mieink német légiója is ott volt a pályán. S ha már ott volt, nem is játszhattak volna fontosabb szerepet a mieink sikerében. Ugyan az ukránok kezdték aktívabban a mérkőzést, a mieink nehezen pörögtek fel, s a házigazdák a kialakuló hibákat igyekeztek hasznukra fordítani, sikertelenül. A félidő derekától aztán a magyar válogatott szép fokozatosan vette magához a kezdeményezést, hogy aztán Jakabfi, majd Rácz Zsófia révén magabiztos előnyt építsenek a lányok. Fordulás után hitehagyott csapat benyomását keltette a házigazda, míg a magyar válogatott továbbra is nagy elánnal, koncentráltan tette, amit tenni kellett. Jakabfi Zsanett újabb gólja végleg padlóra küldte szomszédunkat, a végeredményt harmadik németországi játékosunk, Csiszár Henrietta állította be.

Érthetően elégedett volt Markó Edina, aki azonban csalódott, motiválatlan ukránokat látott. „Az ukrán csapat mindössze egy helyezéssel áll az oroszok mögött a világranglistán, így a vb-selejtezőkhöz hasonló meccsre számítottunk. Örömteli, hogy a FIFA-játéknapra a komplett kerettel együtt tudtunk készülni, és a lányok bizonyították is, hogy jó úton járunk, és kezdtünk közelíteni a középmezőny elején lévő csapatokhoz. Az ukránok elleni mérkőzésen döntő volt, hogy nagyon határozottak voltunk a kapi előtt, a lányok rendre jó megoldásokat választottak, a helyzetkihasználásunk pedig közel állt a tökéleteshez – fogalmazott a kapitány. – A fölényes siker mindenképp nagy öröm, sok pozitívumot láttam a mérkőzésen. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy úgy láttam: az ukránok kissé csalódottan léptek pályára ellenünk, mert az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben ezúttal csak harmadikok lettek az Eb-selejtezőcsoportjukban a franciák és a románok mögött.”

hunstarting_ukr

A mieink kezdője: Szarvas Alexandra, Tálosi Szabina, Demeter Réka, Szőcs Réka, Szabó Viktória, Jakabfi Zsanett – állnak. Zeller Dóra, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin, Tóth Gabriella, Csiszár Henrietta – térdelnek.

Ukrajna – Magyarország 0-4 (0-2)
Kijev
Magyarország: Szőcs Réka – Demeter Réka (Szuh Erika, 64), Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Szeitl Szilvia, a szünetben.) – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.), Zeller Dóra, Rácz Zsófia – Jakabfi Zsanett (Németh Loretta (81.)
G.: Jakabfi (23., 76.), Rácz Zs. (42.), Csiszár (82.)

Gavalovits Sándor