Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Schalke továbbjutás, Fiorentina-siker

Győzelmével továbbjutott a Schalke, a Fiorentina-nak sem kell ehhez sok. Eközben a PAOK otthon botlott, ahogy a Nice csapata is.

cwxcayoxuael9cl

Ünnepelhettek a Schalke labdarúgói, megvan a továbbjutás (forrás; twitter.com/s04)

I-CSOPORT

Schalke 04 – FK Krasnodar 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Caicara (25′), Bentaleb (28′), ill. –

Az I-csoport rangadóján a forduló előtt első helyen álló Schalke 04 a második Krasznodart fogadta. Az első nagy helyzet a vendégek előtt alakult ki, de a 24. percben előbb Fährmann védte Laborde próbálkozását, majd a kipattanót is elhibázta a vendégek játékosa, fölé lőtte a labdát. A következő percben viszont jött a gól, csak hogy a túloldalon! Choupo-Moting fejjel tovább tett labdáját Caceira lőtte a Krasznodar kapujába (1-0)! Sokat nem kellett várni, a 28. minutumban jöta Schalke újabb gólja! Bentaleb szerzett ekkor gólt, aki a kipattanóra csapott le, majd tudott eredményes lenni (2-0)! A félidei hajrához közeledve zárkózott volna az orosz együttes, ám Pereyra a beívelt labdát a kapu mellé fejelte. Érdekesség, hogy a vendégek fölénye mezőnyben elég nagy volt az első játékrészben, és sokkal több helyzetet is alakítottak ki, mint a gelsenkircheni klub tagjai.

A második félidő már helyzetek terén a hazaiaké volt, 3 kaput eltaláló lövésükből azonban gól már nem lett. A Krasznodar veszélytelen maradt, és csak mezőnyben volt kiegyenlített ez a félidő. A Schalke már továbbjutott, mögötte második helyen a Krasznodar.

Nice – Salzburg 0-2 (0-0)
Gólszerzők: -, ill. Hwang (72′, 74′)

Mezőnyben és két kaput eltaláló lövésével a fölény az első félidőben a vendégeké volt, de ez nem volt elég ahhoz, hogy gólt szerezzen az osztrák együttes. A hazaiak a félidő végéhez közeledve azonban annak ellenére, hogy riválisuk volt a jobb, betalálhattak volna. A 41. percben viszont Belhanda szöglet utáni fejese mellé ment.

A különbség a második félidőben már kijött. A 66. percben Lazaro lökete a felsőlécet találta el, de tíz perc sem telt el, és már kettővel vezetett a Salzburg! A 7 minutumban Hwang fejese vágódott a hazai kapuba (0-1), majd két perccel később ismét Hwang volt eredményes egy újabb beadás után (0-2)! Hwang duplája elég is volt a vendégek győzelméhez, annak ellenére, hogy a második félidőben benne volt a pakliban a nizzai siker is, valamint ezen felül a hazaiak domináltak továbbra is mezőnyben. Ezzel még mindig nincs túl jó helyzetben a Salzburg sem, de már nem 0 ponttal állnak, hanem 3-al!

Az I-csoport állása 4 forduló elteltével

capture_2016-11-03-23-21-33

J-CSOPORT

Fiorentina – Slovan Liberec 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Ilicic (30′ – büntetőből), Kalinic (43′), Cristoforo (73′)

A firenzei együttes volt a találkozó esélyese, ezt pedig a hazai klub a gyakorlatban is igyekezett bizonyítani. A 15. percben Ilicic lövésénél még a kapufa útját állta a hazai előnyszerzésnek. Viszont a 22. percben már a Liberec talált volna be, de Folprecht lövését Tatarusanu kivédte. A 29. minutumban a vendégek részéről Sukennik buktatta ellenfelét a Liberec tizenhatosán belül, így jöhetett a hazai büntető. A labda mögé Ilicic állt, akinek ezúttal nem volt ellenfele, a kapufa sem állta útját célja elérésében (1-0)! Ráadásul a félidő hajrájában újra betalált a Fiorentina! A 43. percben a védelem hibáját kihasználva Kalinic növelte kétgólosra csapata előnyét (2-0)!

A folytatásban sem maradt el a hazai gól! A 73. minutumban már hárommal ment a firenzei gárda, amikor Cristoforo távoli lapos lövése kötött ki a Liberec kapujában (3-0)! Győzelmével két fordulóval a vége előtt szinte továbblépett a Fiorentina, a Liberec pedig nagy eséllyel kiesett.

PAOK – Qarabag 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Michel (69′)

Nem a Qarabag volt a meccs esélyese, ráadásul mezőnyben is a PAOK dominált, ám az egész meccsen összesen három lövést jegyezhettük fel; ebből kettő volt a vendégeké, a másodikból gól is lett! A meccs 69. percében született meg a mindent eldöntő találat, amikor Michel küldte a hazai kapuba a tizenhatos széléről a labdát (0-1)! Hiába papírforma, a vendégek zsebelték be a három pontot, a görög klub játékosainak bánatára. A Qarabag ezzel előzte is a PAOK-ot, s feljött a második helyre, a Fiorentina mögé!

A J-csoport állása 4 forduló elteltével

capture_2016-11-03-23-21-26

Nagy Dávid