Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán égett meg a Leverkusen! – videóval

A Roger Schmidt vezette Bayer Leverkusen az FSV Mainz csapatát fogadta német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának szombati játéknapján. 

EA2D465C-78D3-4B85-9629-8C77E80ABA2E

Bayer Leverkusen – FSV Mainz 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill.
Bell(4.), Öztunali(11.)

Az összecsapást sokkal jobban kezdték a vendégek, melynek rövid időn belül meg is lett a böjtje. A 4. percben Öztunali szögletét követően Stefan Bell fejesével a Mainz megszerezte a vezetést. A 11. minutumban növelni tudta előnyét Martin Schmidt legénysége, ekkor Öztunali vállalt el egy szabadrúgást rendkívül messziről, ami végül a hálóban kötött ki.  A 16. percben a hazaiak veszélyeztettek, Kampl sarokrúgása után Jedvaj bólintott a kapu irányába, ám balszerencséjére Lossl védett. A 34. minutumban ismét közel járt a szépítéshez a Leverkusen, azonban Havertz léc alá tartó lövését szögletre tudta paskolni a Mainz portása. 

A második játékrészre jócskán lelaposodott a játék képe, egyedül Kevin Volland 63. percben elvégzett szabadrúgása jelentett különösebb veszélyt, míg komolyabb ziccert egyik fél sem tudott már kialakítani. Összességében tehát megérdemelten gyűjtött be a három pontot Mainz. 

Videós összefoglalóért KATT!

Darmstadt – Augsburg 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Heller(47.) ill. Verhaegh(55., büntetőből), Bobadilla(85.)

Az első félidőben gyakorlatilag semmi érdemeleges nem történt,egyik fél sem tudott komolyabb helyzetet/helyzetek kidolgozni. A fordulást követően azért jócskán javult a játék képe. A 47. percben az első veszélyesebb zicceréből rögtön meg is szerezte a Darmstadt, Gondorf passza után Heller volt eredményes. Sokáig nem örülhettek azonban a hazaiak, mivel az 55. minutumban Verhaegh büntetőjéből egyenlített az Augsburg. A 85. percben Bobadilla révén fordítottak a vendégek, s ennek a találatnak köszönhetően begyűjtötték a három pontot.