Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Zseniális rúgás a korábbi világbajnoktól – videó

A footgolf még nem sorolható azon sportágak közé, melyet a világ bármely pontján bárki azonosítani tud, ám egyre nagyobb népszerűségnek örvend és ahogyan világszerte, úgy hazánkban is egyre nagyobb bázist ölel fel. Egyre többen próbálják ki és szeretnek bele, a profizmus irányába haladó sportba. A footgolf történetének második világbajnokságát rendezték 2016 januárjában Argentínában, az elsőnek pedig Magyarország adott otthont Kisorosziban. Nem sokan tudják, hogy az első világbajnok is magyar, a Fradi Footgolf játékosa Lengyel Béla, akit futsal berkekből is jól lehet ismerni. 

DSC_0061-2

1A világbajnoki trónról letaszított versenyző közösségi oldalán osztott meg egy 2014-es videót, melyen egy hole in one, azaz egy egyrúgásos szakasz látható. A felvétel a sportág legrangosabb sorozatának az European Footgolf Tournak (EFT) a Portugáliai állomásán készült. Erre mondják azt, hogy összeálltak a csillagok. Az egyes versenyeken különdíjat szoktak osztani a hasonló megmozdulásokért, kvázi kis túlzással olyan ez, mint dartsban egy kilencnyilas.

Lengyel Béla az említett esztendőben bronzérmes lett a sorozatban, ezen felül pedig kétszeres magyar bajnoknak is vallhatja magát. Hamarosan exkluzív interjút készítünk pályafutásáról, megtudhatjuk, hogy mit is jelent számára a footgolf, hogyan találkozott a sporttal és milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Akiben a videó láttán olyan értés kerekedik úrrá, hogy ez könnyű, Én is megcsinálom! Annak azt tudjuk javasolni, hogy próbálja ki a sportot és majd rájön, hogy milyen összetett és nehéz játékról is beszélünk…! Az elérhetőségeket mellékeljük, lehet próbálkozni!