Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Villa duplázott, a New York City kiütéssel nyert a rangadón – videóval

Magyar idő szerint ma este rangadóval folytatódtak az MLS 2. fordulós küzdelmei, hiszen a New York City otthonában a fővárosi DC United vendégszerepelt. A vége sima eredményt hozott, a hazaiak átgázoltak riválisukon, David Villa pedig duplázva vette ki a részét a sikerből.

IMG_20170312_221553

David Villa lőtte csapata góljainak felét a rangadón, és még gólpasszt is adott a spanyol klasszis (forrás: twitter.com/MLS)

A 8. minutumban Harrison lökete csattant a felső lécen, ám Wallace bevágta a kipattanót, ezzel hamar előnybe került a New York-i együttes. Érdekesség, hogy Harrison a lövése előtt pont Wallace-tól kapta a labdát (1-0). Lendületben maradt a hazai csapat, és a 28. minutum elején növelni tudta előnyét! Ekkor David Villa fejese akadt be, méghozzá az első gólt szerző Wallace beadása után – mesteri találat volt (2-0). Oda-vissza ment a dolog, abban a tekintet, hogy az előző gólt szerző City-játékos adta a gólpassz az újabb találatot jegyző társának. A 39. minitumban e “szabály” mentén Villa passza után Moralez szerzett szép gólt (3-0). Ezzel alighanem minden eldőlt már az első félidőben.

A folytatásban a fentebb említett minta alapján a harmadik gól szerzője adta társának a gólpasszt, a különbség annyi volt, hogy nem új gólszerzőt jegyezhettünk fel, hanem Villa duplázni tudott! A spanyol támadó tehát Moralez jó meglátása után szerzett szép gólt éles szögből a 75. percben (4-0). Ezzel teljesen megpecsételődött a DC United sorsa, s a washingtoni együttes mezőnyben is alárendelt szerepet játszott. Voltak lehetőségeik a vendégeknek, de a szépítő találatig amely jutott el a fővárosi klub, amely két forduló után lőtt gól nélkül, egy ponttal még nyeretlen. A New York City ezzel szemben múltkori vereségét feledtette ezzel az elsöprő sikerrel.

New York City – DC United 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Wallace (8.), David Villa (28., 75.), Moralez (39.), ill.

Nagy Dávid