Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Békéscsaba: Korábbi Újpest-csatár pótolja a vezetőedzőt

A Puskás Akadémia elleni zakó sorsdöntő volt edzői szempontból a Viharsarokban, korábbi újpesti kedvenc veheti át Zoran Szpisljak helyét.

Az Újpest korábbi támadója irányít a Kisvárda ellen.

Az Újpest korábbi támadója irányít a Kisvárda ellen.

Aligha gondolta bárki, hogy az NB II-ben a feljutást kitűző Békéscsabának reális esélye lesz a pontvadászat első két helyének valamelyikének megszerzése, hiszen az eredetileg utánpótlás-nevelő akadémiaként létrejövő Puskás AFC, a Nyíregyháza, a Kisvárda, a Balmazújváros, de még a Soroksár is jól igazolt nyáron, így aztán fel kellett kötni a gatyamadzagot a Viharsarokban. Az ősz első felében még úgy tűnt, beleszólhat a versenybe a lila-fehér együttes, ámde útközben valami megváltozott a csapat körül, és szép lassan visszaesett a középmezőnybe. A szerbiai trénerrel előbb feljutott, majd szinte azonnal ki is esett az első osztályból az Előre, de így is maradhatott a kispadon. Végül március 16-án, a PAFC elleni 3-0-s kudarc után benyújtotta lemondását. A klub közleményben erősítette meg a szakember lépését, és ki is jelölték átmeneti utódját, viszont konkrétumokat a jövő héten tudunk majd meg.

„Az a döntés született, hogy a Kisvárda elleni mérkőzésen Boér Gábor ül megbízott vezetőedzőként a kispadra. Úgy gondolom, hogy ezt a helyzetet talán egy rövidzárlat okozta, de az is lehet, hogy ez lesz majd a végleges állapot is. Túl sokat voltunk együtt Zorannal és ez a dolog többet érdemel, mint hogy kapkodjunk. Lehet, hogy a döntések eredménye végleges, de az is, hogy csak egy megszakításos pihenés lesz számára. Zoran teljes mértékben maximalista és úgy érezte, nem tudja hozni azt, amit elvárt tőle a közeg, a nézők, csapat és a tulajdonos. Jelen pillanatban mindenkinek a következő bajnoki mérkőzésre kell koncentrálnia, hiszen a meccs végeredménye számunkra igen fontos. Amint végleges határozatokat hozott a vezetőség, megfelelőképpen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.” – fogalmazott a viharsarkiak kommünikéje.

Így tehát a korábban Újpesten is megforduló Boér Gábor kezébe kerül átmenetileg a marsallbot, s aligha kétséges, a szurkolók többsége szerint megérett már a váltás. A feljutás ugyanis jelen pillanatban nem realitás Békéscsabán.