Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék az újonc ellen kaptak ki simán; Toronto-siker a kanadai rangadón – videóval

Az Atlanta a Chicago ellen menetelt​ tovább, a Toronto pedig kanadai rangadót nyert idegenben.

IMG_20170318_235301

Az atlantai összecsapást simán nyerte az újonc United Nikolicsék ellen (forrás: twitter.com/MLS)

Nikolicsék 55 ezer szurkoló előtt léptek pályára, vagyis a Chicago Fire az újonc Atlanta United otthonában lépett pályára.

Nem indult túl jól a meccs a vendégeknek, akik a 4. percben hátrányba kerültek. Ekkor Vincent lábáról vágódott be a labda saját csapata kapujába (1-0). A 11. percben azzal súlyosbodott a Fire helyzete, hogy Kappelhof a kiállítás sorsára jutott. Az első félidőben elképesztő mezőnyfölényt alakított ki az Atlanta, a Chicago játékosainál alig volt a labda.

A fordulást követően e tekintetben semmit nem változott a helyzet, ám a United több góllal is tudta növelni előnyét. A 60. minutumban Almiron nagyszerű passzából Martinez volt eredményes, miután kicselezte a Fire hálóőrét (2-0). Elképesztő volt az arénában az atmoszféra, ez még inkább lökést adhatott a hazaiaknak. Nem sokkal később, a 67. percben Villalba csapott le a kallódó labdára, és vágta be azt könnyedén a Chicago kapujába (3-0). A kegyelemdöfést Martinez vitte be, aki a 82. percben ezzel duplázott, és egyben beállította a végeredményt egy zseniális góllal, amelyet a kapust kicselezve az üres kapura lőtt éles szögből (4-0). Az Atlanta zseniálisan kezdte a szezont, igaz az első meccsén kikapott, ám múltkor a szintén újonc Minnesotát verte 6-1-re, a mai eredmény pedig szintén magáért beszél. Az Atlanta eddigi három meccse során 12 gólt lőtt, és csupán 3-at kapott! A mai bajnokin Nikolics a kezdéstől a pályán volt, a Chicago trénere pedig a 79. percben cserélte le a magyar támadót, akinek ma nem volt esélye segíteni csapatán.

mls_logo_detail

Atlanta United – Chicago Fire 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Vincent (4. – öngól), Martinez (60., 82.) Villalba (67.), ill.
Kiállítás: – , ill. Kappelhof (11.)

Eközben Kanadában rangadót rendeztek meg, a Vancouver otthonában pedig a Toronto vendégeskedett. A találkozó első félideje nem marad túl emlékezetes az utókor számára, hiszen kaput eltaláló lövést sem jegyezhettünk fel, ráadásul a hazaiaknak még csak egy kósza lövésük sem volt.

A fordulást után azonban az első emlékezetes jelenet az volt, hogy hazai részről Shea egy percben belül két sárga lapot is kapott, így kiállította őt a játékvezető a 70. percben. Ezután beindult a Toronto, s a 64. minutumban becserélt Vazquez vezetést szerzett. A vendégek játékosa Altidore fejjel továbbított labdáját szintén fejjel küldte kapura, a játékszer pedig be is akadt a Vancouver hálójába a 76. percben (0-1). A 80. minutumban dőlt el végérvényesen a meccs. Ekkor Altidore fordult le emberéről, és lőtt szép gólt, így a Toronto zsebelte be a három pontot (0-2). A Whitecaps eddig nyeretlen a szezonban, ráadásul hétközben a mexikói Tigres otthonában kikaptak 2-0-ra a CONCACAF BL elődöntőjének odavágóján is. Ezzel szemben a Toronto eddig veretlen, három meccsen pedig öt pontot szerzett.

mls_logo_detail

Vancouver Whitecaps – Toronto FC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Vazquez (76.), Altidore (80.)
Kiállítás: Shea (70.), ill.

Nagy Dávid