Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schweinsteiger Amerikában folytatja – hivatalos

A Manchester United megegyezett világbajnok játékosával, Bastian Schweinsteigerrel, hogy felbontják szerződésüket, és a német az MLS-ben folytatja karrierjét, a Chicago Fire csapatánál. 

skysports-schweinsteiger-manchester-german_3913674

Forrás: Sky Sports

Az amerikai klub egy 1 éves szerződést ajánlott a a 32 éves világbajnoknak, aki évente 4,5 millió dollárt fog keresni. Ezzel bekerül a tíz legjobban fizetett labdarúgó közé az MLS-ben. A Sky Sports értesülései szerint, Schweinsteiger még Manchesterben tartózkodik, és csak azután fog az Államokba utazni, hogy elvégezzék rajta a kötelező orvosi vizsgálatokat, ha megszerezte a szükséges papírokat. A középpályás Nikolics Nemanja csapattársa lesz.

 A játékos már nyilatkozott is a Chicago Tribune lapnak:

“Az egész karrieremben a lehetőségeket kerestem, ahol fejlődni tudok, vagy egy nagy cél elérését szolgálhatom. Ez alól az sem lesz kivétel, hogy a Chicago Fire-ben folytatom. Miután beszéltem a klub elnökével és edzőjével, teljesen meggyőztek a klub filozófiájáról, és segíteni akarom őket a céljaik elérésében.”

A világbajnok középpályást még Luis Van Gaal vitte az MU-hoz 14,5 millió fontért 2015-ben. Már a nyáron szóba hozták vele kapcsolatban a Chicago Fire-t, de Schweinsteiger végül úgy döntött, hogy harcolni fog a helyéért a csapatban. Jose Mourinho teljesen mellőzte a játékost egészen karácsonyig, amikor ismét együtt edzett a többiekkel, és úgy tűnt, lehetőséghez is fog jutni. A szezonban viszont mindössze 4 meccsen szerepelt.