Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi lett az utolsó U17-es Eb-n járt játékosokkal?

2006-ban szerepelt utoljára Európa-bajnokságon a magyar U17-es válogatott. Sajnos azon ifjú focisták közül többen már csak alsóbb osztály rúgják a bőrt. Van köztük olyan is, aki fogadási botrányba keveredett mikor Siófokon játszott. A felnőtt nemzeti csapatban csak páran tudtak bemutatkozni, s a még szomorúbb az egészben, hogy a tegnapi portugálok elleni meccsen csak Gulácsi lépett pályára közülük. Sőt a jelenlegi keretnek Gulácsi mellett csak Németh Krisztián lett volna a tagja, de ő betegséggel küzdött. Íme azon játékosok névsora, akik tagjai voltak a 2006-os U17-es válogatott keretnek. Sötéttel szedtük azon focistákat, akik pályafutásuk során a felnőtt nemzeti csapatban legalább egyszer pályára léptek. Sajnos elég elkeserítő a helyzet, főleg annak a tudatában, hogy ezen csapatra épült a két évvel későbbi U19-es Eb-bronzérmes és a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző legénység.

2008-as-u19 nsoA 2008-as U19-es válogatottban már új arcok is voltak (nso.hu)

A 2006-os U17-es Eb-n fiaink a csoport harmadik helyét szerezték meg, miután az oroszoktól 1-0-ra kikaptak, majd Luxemburgot 4-0-ra elpáholták, végül a spanyolok 2-0-al múlták felül őket. A tornát az oroszok nyerték meg miután a döntőben a csehek elleni 2-2 után büntetőrúgások következtek.

Nézzük azon játékosok jelenleg hol is játszanak, akik annak a keretnek a tagjai voltak:

Kapusok: Balikó Milán (osztrák amatőr), Gulácsi Péter (Leipzig, német)
Védők: Debreceni András (Vasas), Rása Gergő (Vác, NB II), Szekeres Adrián (Gyirmót), Présinger Ádám (Gyirmót), Nagy Tamás (ZTE, NB II), Lengyel Dániel (Gyirmót)
Középpályások: Busai Attila (Diósgyőr), Gál András (osztrák amatőr), Simon Ádám (Gyirmót/Videoton), Koman Vladimir (Adanaspor, török), Dudás Ádám (Győr, NB III), Nikházi Márk (MTK), Tóth Bence (Mezőkövesd), Szabó László (Sopron, NB II)
Csatárok: Németh Krisztián (Al-Gharafa, qatari), Simon András (Gyirmót)

Endrődi Dávid