Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolországban rajtolt az idei Footgolf “BL”

Holland győzelemmel indult a nemzetközi footgolf szezon. A European Footgolf Tour (EFT) 2017-es első versenyét a spanyolországi Malagában, a Cerrado del Aguila Golf Clubban rendezték, ahol Simon Wetzel 2014 után tudott ismét EFT-versenyt nyerni. Három magyar is a legjobb húszban végzett.

17761170_1871675056417381_1246745293905372224_o

Közel száz versenyző állt rajthoz a nyílt spanyol versenyen, ami FIFG 100 pontos viadalnak számított. A kétnapos megmérettetésen a holland Simon Wetzel a kijelölt rúgásszámnál (par) 21-gyel (!) jobbat teljesítve nyert, megelőzve honfitársát, Björn Bulkot. Érdekesség, hogy a két németalföldi egyaránt 2014-ben nyert utoljára Tour-állomáson, Belgiumban, illetve Hollandiában. A harmadik helyen négyes holtverseny alakult ki, ami után szétlövéssel döntötték el a bronzérem sorsát. Ezt a svájci Julien Babel kaparintotta meg.

1A legjobb magyar Balázsi Csaba (BFGT) lett, aki a hetedik helyen zárt, valamint a negyvenöt éven felettiek kategóriájában a második helyen végzett. Lengyel Béla (FTC Footgolf) a 14., Papp Péter (BFGT)  a 19. pozícióban fejezte be a versenyt. A magyar csapat a hollandok, britek és svájciak mögött a negyedik helyen zárt.

A magyar csapat:
Tajtyi Róbert, Podusil György, Czirbus Tamás, Papp Péter, Balázsi Csaba, Érchegyi Csaba, Kocsis Sándor (mind BFGT), Németh Gábor, Lichtner Zsolt, Sain Antal, Kálló István, Mayer Zoltán, Lengyel Béla (mind FTC), Hinora Ferenc, Badó Szilárd, Szmolicza Gábor (mindhárom Royal), Flink János, Biró László (mindkettő Outsiders), Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Fófai Sándor.

Életem legjobb játéka volt − összegzett a hétvége legjobb magyarja. − Mondom ezt úgy is, hogy a végén, három lyukkal a vége előtt én rontottam el, hogy most nem dobogósként nyilatkozom. Az első nappal maximálisan elégedett lehetek, a másodikban pedig a későbbi második, Björn Bulkkal mentem, akitől rengeteget tanultam ennyi idő alatt, ugyanis a játékán tényleg látszik, hogy nem a nagy rúgás érvényesül, hanem az észjáték. Kiegyensúlyozott voltam a hétvégén, és nagyon jólesett, hogy a csapattársaim és a többi magyar drukkolt a végjátékban. A hetedik helyet ráadásul szétlövés után szereztem meg az ír Cathal Jenkinson ellen. A szenior első helyem pedig szokás szerint egy rúgáson múlt.”

A címvédő holland Jim Kuipers a kilencedik pozícióban zárt. Folytatás május 12 és 14 között Írországban. A sorozat idén 11 állomást ölel fel, hazánk ezúttal is rendezőként vesz részt. A Grand Final előtti utolsó versenyen látogat a mezőny Magyarországra szeptember 29 és október 1 között.

EFT ab

1234