Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női MK-döntő: Újabb Fradi diadal, féltucat góllal!

A Ferencváros női csapata zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a honi kupát. A mostani fináléban hat gól esett, ám a győri klub nem tudott betalálni, a Fradi talán még a vártnál is simábban diadalmaskodott.

17990370_1478058925584041_5465132471091513659_o

A fehérmezes Fradi már a szünetre négyet, a lefújásig pedig fél tucatot rámolt be a Győr kapujába! (forrás: facebook.com/fradi.hu)

A télies finálé legelején megszületett a döntő első gólja, hiszen másfél percnyi játékot követően előnybe került az FTC! Nagyszerű találattal szerzett vezetést a címvédő. A szabadrúgást követően a levegőből sarkazva volt eredményes Poljak (1-0).

Csupán az ötödik percig kellett várni arra, hogy megduplázza előnyét a Fradi! A második gólt Bulatovic lőtte egy csel után (2-0).

A 22. minutumban jött az újabb Ferencváros gól! Poljak ezúttal kiszolgált, Bulatovic pedig duplázott, szép találatot szerezve a beadás után (3-0)!

Elképesztően nagy mezőnyfölényben játszott a Fradi, amely tehát nem csak gólok számában volt jobb a Győrnél.

Ráadásul még a szünet előtt jött az újabb találat! A 40. minutumban Poljak újból gólpasszt adott, a befejezés pedig Zágoré lett, aki a léc alá lőtt (4-0).

A félidő előtt szépített volna a győri alakulat, ám Németh Loretta beadását Samu Anna húzta le.

A fordulást követően sem kellett túlzottan sokáig várni az újabb Fradi találatra. Az 57. minutumban Fenyvesi tört be jól a kapu elé, majd a vendégek hálóőre mellett juttatta be a labdát (5-0).

Már ekkorra rég eldőlt, kié lesz újfent a trófea, de a Fradi nem állt le. Fenyvesi később úgy tűnt, duplázott, de második találatát nem adták meg les miatt, így nem változott az eredmény.

Ám a késik, nem múlik – Fenyvesi csak összehozta második szabályos találatát is, amikor Poljak beadását követően a Szőke-Nagyról kipattanó labdát tette be (6-0)!

Ezzel alakult ki a végeredmény a hosszabbításban, így tett pontot az i-re a Fradi. A fővárosi zöld-fehérek zsinórban harmadjára hódították el a Magyar Kupa döntő megnyeréséért járó trófeát, ezúttal fél tucatot berámolva a győri klub kapujába.

NŐI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Ferencvárosi TC – ETO FC Győr 6-0 (4-0)
Helyszín: Új Hidegkúti Nándor Stadion
Gólszerzők: Poljak (2.), Bulatovic (5., 22.), Zágor (40.), Fenyvesi (55., 91.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Kalmár (49.), Fél A. (55.)
Kiállítás:

FTC: Samu A. (Németh J., 83.) – Vidovenyecz, Szeitl, Zlidnis, Mosdóczi – Cankovic, Bognár (Nagy Á., 74.), Fenyvesi, Zágor (Orji, 62.) – Poljak, Bulatovic. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

ETO FC Győr: Szőke-Nagy – Kovács L. (Kalmár, 46.), Gődér, Fleck, Fél A. – Fél P., Sárosi (Szűcs L., 87.), Dénes – Öreg, Süle (Dikanova, 46.), Németh L. Vezetőedző: Horváth István Tamás

Nagy Dávid