Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Látjuk-e még a Leicester BL-ben?

Az angol bajnokság megnyerése után a Bajnokok Ligájában is remekelt a Leicester City. Az egyenes kieséses szakaszban az Atletico Madridnak sikerült őket megállítaniuk.

Jamie-Vardy-Leicester-Football365

Történelmet írt a Leicester City. Ranieri együttese tavaly szárnyalt a Premier League-ben. és a dobogó legfelső fokáig meg sem állt. A bajnoki cím feljogosította őket, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek. A kritikusok arra számítottak, hogy az angol meglepetéscsapat már a csoportkört sem fogja túlélni.

Fortuna is a csapat mellett állt, és a szerencsés sorsolásnak is köszönhetően a kvartett élén végeztek. A Portót, a Köbenhavnt, illetve a Brugge-t előzték meg. Az egyenes kieséses szakaszban a Sevilla elleni első felvonást elbukták, majd ezt követően Ranierinek is mennie kellett. Az új mesterrel viszont összekapták magukat Vardyék, és a visszavágón 2:0-ra nyertek, ami belépőt jelentett nekik a negyeddöntőbe. Itt már elfogyott az angol csapat ereje, és az elbukott első játéknap után a visszavágón már csak döntetlenre futotta.

Shakespeare legénysége azonban egyáltalán nem csüggedt a búcsú miatt. Minden el fognak követni azért, hogy hamarosan visszatérjenek a legjobbak közé. Az európai top csapatokkal megmérkőzni a játékosoknak, és a szurkolóknak is egyaránt nagyobb élmény, mint amikor a liga 1-ben csatáztak a Yeovil, a Southend, vagy a Northampton együttesével.

Jövőre biztosan nem láthatjuk őket az európai kupaporondon, de elképzelhető, hogy néhány éven belül ismét meglepetést okoznak a futballvilágnak Vardyék.

kép: fw-wordpress.s3.amazonaws.com

Nagy Gábor