Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hajrábeli góllal mentett pontot Kölnben a Hoffenheim! – videóval

Hiába érezhette zsebben már a három pontot a Köln a Hoffenheim vendéglátása során, Szalai csapata ugyanis a hajrában egalizált a Bundesliga 30. fordulójának nyitómeccsén, két az élmezőnyben helyet foglaló klub összecsapásán!

IMG_20170421_221337

Bittencourt gólja úgy tűnt győzelmét ér a Kölnnek, ám végül a hazaiak találata csak egy pontot ért (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

Szalai Ádámmal a kezdőjében lépett pályára Kölnben a Hoffenheim csapata. Nem csoda, hogy a magyar csatár lehetőséghez jutott ismét, hiszen az utóbbi hetekben brillírozott. A Bundesligában – pontosabban a liga hivatalos twitter oldalán – el is nevezték Mr. Hatékonynak Szalait, ugyanis a szezonban 13 lövésre volt szüksége a magyar csatárnak ahhoz, hogy 7 gólt szerezzen!

IMG_20170421_221242

Mr. Hatékony, avagy Szalai Ádám, aki 13 lövéséből 7-szer volt eredményes eddig az idényben! (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

Két a mezőny első felében, és a nemzetközi kupaszereplésekre hajtó klub (Hoffenheim – BL, Köln – El) csapott össze a Bundesliga 30. fordulójának nyitányán.

Elég hamar, már a negyedik percben villant a vendég együttes, ám Kramaric lövése ha kevéssel is, de fölé ment. Közel fél órája tartott a mérkőzés, amikor a következő komolyabb helyzetre sor került. A 29. minutumban Szalai távoli fejessel szerzett volna előnyt a Hoffenheim számára, ám Horn kapus nagyot védett! A félidő hajrájára a Köln játékosai is felébredtek, és kialakítottak két nagy helyzetet. Heintz a védelem hibáját kihasználva a kipattanót fejelte volna a vendégek kapujába, ám Baumann védett. Két perccel később is Heintz volt a kölni akció egyik kulcsa – indítása Osakát találta meg, ám a japán játékos lövése jócskán mellé ment.

IMG_20170421_221144

Szalai ezúttal nem tudott eredményes lenni (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

Az első félidőben kaput sem talált a nagyszerű szezont futó Hoffenheim ellen a szintén egyébként jól teljesítő Köln, míg a vendégek sokkal nagyobb veszélyhelyzeteket tudtak kelteni. Mezőnyben is jobbak voltak Szalaiék, de a szünetre a csapatok 0-0-s döntetlennel vonulhattak.

A fordulás utánra felcserélődtek a szerepek is, igaz mezőnyben óriási fölényt alakított ki a Hoffenheim. De helyzetek terén a hazaiak villogtak, melynek meg is lett az eredménye.

Az 58. minutumban Bittencourt révén került előnybe a Köln! A hazai gólt Hector passza előzte meg (1-0)!

Ezután nem sokkal Szalai Ádám számára véget ért a mérkőzés, a magyar támadó helyét pedig Uth vette át a 61. minutumban. A Hoffenheim nem adta fel viszont – a 72. percben Wagner egyenlített volna, ám a kapu mellé lőtt. Öt perc elteltével ezután a kölni alakulat pedig az előnyét növelte volna, viszont Osaka kísérletét védte Baumann. A 85. minutumban is Baumann védett nagyot! Ekkor Jojic távoli lövését hárította a Hoffenheim kapusa. A 90. percben Lehman is arra törekedett, hogy bebiztosítsa a Köln győzelmét, de megintcsak a helyén volt Baumann.

A legutolsó lehetőséggel élni tudott a Hoffenheim, ezért is értek nagyon sokat Baumann védései. Meglett a Hoffenheim pontmentése, amikor a 93. minutumban a szögletet követően Demirbay vágta be a labdát (1-1)!

Pontszerzése ellenére nem biztos, hogy megtartja a forduló végeztével is 3. helyét a Hoffenheim, míg a Köln 6. pozíciója is elég bizonytalanná vált.

BUNDESLIGA • 30. FORDULÓ
1. FC Köln – Hoffenheim 1-1 (0-0)
Helyszín: RheinEnergieStadion • Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Bittencourt (58.), ill. Demirbay (90+3.)

https://youtu.be/lssukuYHBMg

Nagy Dávid