Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kivégezte a Barca az Osasunát – videóval

Nem volt ellenfél a Barcelona számára a már kiesett Osasuna. Messi, Paco Alcacer és Gomes duplázott, Mascherano pedig meglőtte az első gólját a katalán csapatban egy tizenegyesből. 

w_900x700_26204307_q3a9286_1

 

Forrás: laliga.es

Barcelona – Osasuna: 7-1 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Munuera Montero
Gólszerzők:  Messi (12. 61.), André Gomes (30. 57.), Paco Alcacer (64. 87.), Mascherano (67. – büntetőből) ill. Torres (48.)
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Digne, Pique, Mascherano, Busquets, Turan, Gomes, Rakitic, Denis Suarez, Paco Alcacer, Messi (Alena, 63). Vezetőedző: Luis Enrique

Osasuna: Sirigu, Redrado, Oier, Mondregon, Fuentes, Torres, Fausto, Merida (Causic, 79.), De las Cuevas, Romero (Olivade, 71.), Leon (Kodro, 73.). Vezetőedző: Petar Vasiljevic

Ahogy várható volt, jobb volt a Barcelona még a tartalékos csapatával is, viszont az Osasuna sem ijedt meg a katalán csapattól. Nem igazán volt nagy helyzete a Barcelonának egészen a 12. percig, amikor is megszerezték a vezetést. Messi tört előre, majd a labdát remekül emelte át Salvatore Sirigu fölött. Nem volt túl nagy irama a mérkőzésnek, a katalánok türelmesen passzolgattak. A 29. percben Messi lövése pattant be majdnem a kapura egy védőről, de csak szöglet lett belőle, ami után a 30. percben megszerezték a második góljukat is. A kisszöglet után kipasszolt labdát André Gomes kapta meg középen, aki higgadtan bebelsőzte Sirigu mellett. A 39. percben Messi szabadrúgása után Paco Alcacer fejesét épphogy tudta védeni a kapus. A játékrész végéig már nem változott az eredmény.

A második félidőben sem változott sokat a meccs képe, de próbálkozott az Osasuna is támadásokkal. A 48. percben is így történt, amikor Sergio Busquets csak szabálytalanul tudta megállítani az Osasuna játékosát, ami miatt szabadrúgást kapott a vendég csapat. Roberto Torres állt a labda mögé és könnyedén csavarta el a labdát sorfal felett a hálóba, és szépített az Osasuna. Az 50. percben Mascherano fejesét Sirigu a kapufára ütötte ki, így nem született meg az argentin első Barcás gólja. Bátrabban focizott az Osasuna, és egy kicsit szorosabbnak is tűnt a mérkőzés. Az 53. percben Romero lövését Ter Stegennek kellett védenie. Nem tartott sokáig viszont az Osasuna öröme, hiszen az 57. percben jött a Barcelona harmadik gólja. Egy szöglet után Pique lövését még védte Sirigu, de a kipattanót Gomes már értékesítette. Innen már esélye sem volt a vendégeknek, főleg, hogy Messi egy szép csavarás után a negyedik góljukat is megszerezte a 61. percben. Három perc múlva pedig Paco Alcacer szolgáltatta az ötödiket. A 67. percben még büntetőhöz is jutott a katalán klub, amihez Mascherano állt oda és be is rúgta. Ami az előbb nem ment a fejesből, most összejött egy tizenegyesből. Egy kicsit lenyugodott a Barcelona és türelmesebben is játszottak. A 87. percben azonban a hetedik gól is érkezett, most Paco Alcacer duplázott. A nyolcadik viszont már nem jött össze, de így sem panaszkodhatnak az eredményre.