Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kikapott a címvédő; a New York City most sem tudott győzni – videóval

Hétközi mérkőzésekkel folytatódtak a tengerentúli profiliga (MLS) küzdelmei, magyar idő szerint mára virradó hajnalban. Az eddig jól teljesítő Columbus a múltkor győzni tudó címvédőt verte simán, míg a New York City ezúttal sem tudta bezsebelni a három pontot. Ezzel egyidőben az Orlando két vesztes bajnoki után győzött, míg a Houston kiütötte ellenfelét.

IMG_20170601_084319Higuaín megint betalált, és rekorder lett, csapata ráadásul simán verte a címvédőt! (forrás: twitter.com/MLS)

A Columbus Crew otthonában sok esélye nem volt a címvédő Seattle Sounders számára, ugyanis a hazaiak már az első félidőben megalapozták mostani sikerüket. Ráadásul az 59. percre már a végeredmény is kialakult, a vendégek pedig lenullázódtak.

A Crew színeiben a meccs első gólját szerző Higuaín 44. alkalommal volt eredményes, és kiosztotta 40. gólpasszát, míg a harmadik gólt jegyző Meram karriercsúcsot ért el azzal, hogy ebben az idényben már 8. alkalommal tudott eredményes lenni! Kamara szintén 8. találatát szerezte emellett a szezonban!

A Crew jelenleg negyedik a Keleti Főcsoportban, míg a címvédő Sounders nyugaton csupán nyolcadik.

Columbus Crew – Seattle Sounders • 3-0 (2-0)
Helyszín: MAPFRE Stadion – 12.773 néző
Gólszerzők: Higuaín (10.), Meram (21.), Kamara (59.), ill.


IMG_20170601_084240

Harrison (balra) hiába talált be most is, a City ezúttal is botlott (forrás: twitter.com/MLS)

A New York City a múlt hétvégi vereségét követően javított volna a New Englandet vendégül látva, ám ez nem jött össze Villaék számára.

Igaz, a spanyol asszisztja után Harrison góljával – aki múltkor is betalált – a 16. percben még a City vezetett, de Kamara hamar egyenlített, és 1-1-el ért véget az első félidő. A fordulás után Camargo révén megintcsak sikerült előnybe kerülnie a New York-i együttesnek. Ez a gól a hajráig ki is tartott, ám Kouassi pontot mentett a Revolution számára! Ezzel együtt továbbra is nyeretlen idegenben a New England ebben a szezonban, de ezzel együtt is fontos volt ez a pontszerzés.

A döntetlen után a New York City keleten az ötödik, a New England pedig nyolcadik.

New York City – New England Revolution • 2-2 (1-1)
Helyszín: Yankee Stadion – 20.193 néző
Gólszerzők: Harrison (16.), Camargo (64.), ill. Kamara (24.), Kouassi (86.)


FTCiTYdc

Az Orlando City újból otthon tartotta a három pontot, ahogy azt javarészt megszokhattuk eddig ebben a szezonban (forrás: orlandocitysc.com)

Az Orlando is pályán volt, s a lilák újból hazai pályán folytathatták az otthon többnyire megszokott győzelmi menetelést. Az áldozat ezúttal a gyenge szezont produkáló washingtoni DC United volt.

Gólt a drukkerek ugyan csak a második félidőben láthattak, és ki más, ha nem Larin kezdte volna meg a találatok gyártását a 66. percben! Őt Barnes követte, aki a hajrában állította be a 2-0-ás végeredményt. Ezzel javított elmúlt hetekben való bukdácsolása után az Orlando, míg a DC United ezzel együtt a legutóbbi 5 meccséből csak 1-et nyert meg, 4-szer pedig kikapott!

Az Orlando továbbra is az élboly tagja a Keleti Főcsoportban, hiszen a harmadik, míg a DC United ugyanott csak az utolsó előtti, vagyis a tizedik.

Orlando City – DC United • 2-0 (0-0)
Helyszín: Orlando City Stadion – 24.112 néző
Gólszerzők: Larin (66.), Barnes (88.), ill.


IMG_20170601_084217

A Houston játékosai kiütéses sikerüket és élre állásukat ünnepelhették hazai pályán (forrás: twitter.com/MLS)

Texasban is rendeztek meccset, s az állami rangadó, vagyis a tavalyi alapszakasz győztesével, azaz a Dallasszal vívott 0-0 után kiütötte mostani ellenfelét a Houston Dynamo!

A meccs esélyese is a hazai együttes volt a Real Salt Lake csapatával szemben, utóbbi pedig négy góllal maradt alul! A szépítés azért összejött, de így is 5-1 lett a vége, a gólgyártást pedig saját kapujába tálalva kezdte meg a meccsen a Real. Parádés győzelmével a Nyugati Főcsoport élére állt a Houston, a csapat gólfelelőse, vagyis Torres pedig ismét betalált. Ezzel szemben Rimando és társai nyugaton csak az utolsó előtti pozíciót tudhatják magukénak.

Houston Dynamo – Real Salt Lake • 5-1 (3-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadion – 14.148 néző
Gólszerzők: Schmidt (3. – öngól), Alex (15.), Manotas (45.), Torres (52.), Leonardo (68.), ill. Plata (63.)

Az MLS küzdelemei komplett fordulóval folytatódnak a hétvégén, melyről szintén beszámolunk, ráadásul Nikolics, a góllövőlista vezetője is folytathatja jó teljesítményét!

Nagy Dávid