Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kleinheisler is kellett csapata sikeréhez Nagy Dominikék ellen!

Tegnap kezdetét vette a Bajnokok Ligája 2017-2018-as szezonjának 3., utolsó előtti selejtezőköre is. Ma folytatódtak a küzdelmek, a délután folyamán pedig Kazahsztánban a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Asztana a Nagy Dominikkal felálló Legia Varsót fogadta a párharc első felvonásán. A legutóbbi BL-selejtezős meccsén Nagy rúgott gólt, ezúttal pedig a hazaiak magyar gólpasszal segítette klubját győzelemhez!

IMG_20170726_181127A legutóbbi selejtezőkörében  a gólt szerző Nagy Dominik (középen) a 62. percig volt a pályán Kleinheislerék ellen Kazahsztánban (forrás: twitter.com/LegiaWarszawa)

A hazai FC Asztana és a vendég Legia Varsó csapatának is a kezdőjében kaptak helyet a klub magyarjai – a kazah klubnál Kleinheisler László, míg a lengyelnél Nagy Dominik.

Az első félidőben inkább a hazaiak voltak a dominánsabbak, viszont adódott lehetőség a Legia részéről is. Ráadásul a 29. percben az első komolyabb helyzet a varsói csapaté lett, de a kipattanót Kucharzyk nem tudta belőni, a kapusé lett a labda. Ezután rögvest a következő minutumban ismét Kucharzyk villant, aki egy szabadrúgás után fejelt a kapura, de ismét védett Monik. Ennek ellenére a 36. percben a hazaiak kerültek előnybe, amikor is Kabananga volt eredményes, miután Kleinheisler fejjel szolgálta ki őt (1-0)! A félidő vége előtt még egyszer betalált a hazai együttes, ezzel megduplázva előnyét. A 45. percben Maevskiy talált be a szöglet után (2-0).

A folytatás után két perc telt el, és kis híján szépített a vendég együttes. A 47. minutumban Moulin kevéssel lőtt a kapu fölé! Újabb két perc telt el ezután, és újból villant a Legia, ám Guilherme próbálkozását kifogta Mokin. Az 56. minutumban a túloldalon Kabananga másodjára is betalált a meccsen, de ezúttal les miatt nem adták meg az Asztana játékosának gólját. Ezt követően kevéssel, a 62. percben Nagy Dominik számára véget ért a meccs, edzője lecserélte a vendégek magyar labdarúgóját. Hat perccel Nagy lecserélése után ismét az Asztana próbált betalálni, de Twumasi löketét Malarz nagy védése követte, így ekkor nem változott az eredmény. A Legia részéről többször is próbálkozó Kucharczyk hajtása kellett végül ahhoz részben, hogy szépítsen a varsói gárda. A 78. minutumban a fentebb említett lengyel passza után Sadiku talált be (2-1). Két perccel a Legia szépítő találata után Kleinheisler is befejezte mára a meccset, és büszke lehet magára a ma nyújtott teljesítménye miatt. A folytatásban pedig a padról nézve a hajrát is boldog lehetett az Asztana magyar középpályása. A 91. percben Grahovac próbált betalálni a vendég kapuba, de Malarz a helyén volt. Viszont a hosszabbítás negyedik percében jött még egy gól, mellyel kialakult a végeredmény! Twumasi lőtte a találkozó utolsó gólját, a passzt pedig Kabananga adta, aki még Kleinheisler előkészítése után szerezte meg a meccs első gólját (3-1)!

A vége kétgólos Asztana-siker lett, de az Idegenben szerzett gól miatt még bizakodhat a Legia a jövő heti visszavágó kapcsán.

A párharc első felvonásanak a két klub egy-egy magyar labdarúgója mellett még volt számunkra hazai vonatkozása, ugyanis a sípot Bognár Tamás fújta.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ – ODAVÁGÓ
FC Asztana – Legia Varsó • 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kabananga (36.), Maevskiy (45.), Twumasi (90+4.), ill. Sadiku (79.)

Nagy Dávid