Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel kezdte a Hertha a szezont

Pénteken útjára indult a labda a Bundesligában. A címvédő Bayern München a Bayer Leverkusen ellen kezdte meg a 2017/18-as idényt. A bajorok könnyedén gyűjtötték be a három pontot. Szombaton folytatódott a küzdelem. Többek között Szalai Ádámmal a kezdőben feszült neki a Hoffenheim a Bremennek. A Bundesligába visszatérő Stuttgart pedig Dárdai együttesével csapott össze.

4E519146-9C09-4820-95AD-662165D299A8

Hoffenheim – Werder Bremen 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Kramaric (84.) ill. –

Szalai Ádám kezdőként kapott szerepet a Hoffenheim soraiban a Werder Bremen elleni első mérkőzésükön. A Hoffenheim már az 5. percben előnyhöz juthatott volna, azonban Demirbay közelről fölé vágta a labdát. 10 perccel később Nordveit tüzelt, ám centikkel kerülte el a labda a kaput. A 29. percben Kainz alakított ki helyzetet vendég részről. Remek labdát kapott, ám a befejezés nem sikerült. A 36. percben Augustinsson célzott a felső léc alá, azonban a hoffenheimi hálóőr résen volt, így az eredményjelzőn maradt a 0:0.

A második játékrész elején ismét Demirbay próbálkozott, azonban még időben bele tudtak állni a védők a lövésébe. Szalai Ádám a 66. percben könyöklés miatt sárga lapot kapott. A 84. percben győzelmet érő találtot szerzett Kramaric, így a Hoffenheim 3 ponttal kezdte meg az idényt.

Hertha BSC – VfB Stuttgart 2:0 (0:0)
Gólszerző: Leckie (47. 62.) ill. –

Dárdai Pál együttese a Bundesliga tagságot kiharcoló Stuttgarttal csapott össze. Az első játékrész eseménytelenül telt el, egyik együttes sem tudta megtalálni azt a módszert, hogyan törhetné fel az ellenfél védelmét.

A második félidőt indító sípszó után mindössze két perccel vezetést szereztek a berliniek. Leckie a kapu előtt szedte össze a labdát, amit aztán a VfB hálójába küldött. A 62. percben ismét az első találat jegyzője villant meg, és duplázta meg a fővárosiak előnyét. Több gól nem született a találkozón, így Dárdaiék győzelemmel kezdték meg az új idényt.

Mainz – Hannover 0:1 (0:0)
Gólszerző: – ill. Harnik (74.)

Az első játékrészben a Mainz alakított ki több helyzetet. A 6. percben a mainzi Bell szerezhetett volna találtot, azonban a labdája centikkel kerülte el a kaput. A 23. percben Muto eresztett meg egy lapos lövést, ám a hannoveri kapus résen volt. A 32. percben ismét Muto próbálkozott, megint középre helyezte a labdát, de úgy járt, mint az előző kísérletnél.

A 74. percben szerezte meg a vendég Hannover a vezetést a Mainzzal szemben. A gólszerző Martin Harnik volt. Egyetlen gól is elég volt ezen a találkozón, hogy 3 ponttal gazdagodjanak a hazaiak.

Hamburg – Augsburg 1:0 (1:0)
Gólszerző: Muller (8.) ill. –

Hamar megszerezte a vezetést a Hamburg ezen a délutánon. 8 perc elteltével Nicolai Muller remekül érkezett Walace labdájára, és közelről lőtte azt az augsburgi hálóba. Ezzel hamar előnyhöz jutottak a hazaiak, amit a félidő végéig meg is tartottak. A második játékrészben újabb találat már nem született, így Muller gólja meccsdöntőnek bizonyult.

kép: kicker

Nagy Gábor