Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hangya Peti Emlékverseny most először, de nem utoljára

Egy olyan versenyt rendeznek vasárnap Kisorosziban, amitől legszívesebben mindenki eltekintett volna, egy olyan versenyt, ami a legtöbb footgolfosnak szívügye és az év versenyeként kezel. Az egy éve, hosszú, súlyos betegségben elhunyt Hankó Péter tiszteletére rendezendő nemzetközi, 36 szakaszos versenyen mutatják be a szövetség egykori alelnökének írásaiból összeállított könyvet.

21314594_913940095422719_8208570697065992089_n

Újabb mérföldkőhöz érkezett a footgolf, vasárnap Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján rendezik a sportág első emlékversenyét. Hazánk sokszor mondhatta már el a footgolf fejlődése során, hogy valamit elsőként tett le az asztalra, alapított, szervezett. Az emlékverseny szervezéséről még évtizedekig lemondott volna…

A magyar szövetség alapításában, az első, magyarországi világbajnokság szervezésében is oroszlánrészt vállaló Hankó Péter (sokaknak csak Hangya Peti) hatalmas csatát vívott a leukémiával, sokáig úgy tűnt nyerésre áll, tavaly augusztusban azonban a betegség legyűrte szervezetét. Emlékét a honi sportági irányítás természetesen méltóképpen kívánja ápolni. Ennek egyik állomása a vasárnapi, első ízben rendezendő nemzetközi emlékverseny, amely során a játékosok a Fekete és az Albert pálya egyenként 18 szakaszát is teljesítik. A Hangya Peti Emlékverseny a World Tour sorozaton 250 pontos besorolású, világranglista pontokért is menő verseny, aminek rangját emeli, hogy az OTP Fáy András Alapítvány is támogatja.

“Aki ismerte, játszott vele, valószínűleg ugyanezt mondja, mint én, ez lesz az év legfontosabb versenye számomra. Méltóképpen szeretnék tisztelegni az emléke előtt, úgy lépek pályára, hogy meg szeretném nyerni a versenyt – fogalmazott Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke – A versenyt minden évben, Peti szeptember 7-i születésnapjához közel kívánjuk megrendezni, remélem, hamarosan minden játékosnak ez lesz az év főversenye, a szövetség részéről mi ezen leszünk, hogy megteremtsünk ennek a feltételeit.”

Hankó Péter küzdve a betegséggel blogírásba kezdett 2016 elején. Ebben fanyar humorral, életigenléssel írta meg kálváriáját, történetét, élményeit, érzéseit, vágyait. Ezeket a gondolatokat már könyv formájában is olvashatjuk LeOKÉmia címmel, a hivatalos könyvbemutatót pont a verseny napján tartják a verseny helyszínén. A leukémia elleni harcában arra is volt ereje, hogy a hasonló betegségben szenvedő gyerektársainak adományt gyűjtsön, sőt létrehozza a Hangya Peti Szeretetbankot.

“Nagyon örülök, hogy létrejött a verseny, és remélem, hogy megmarad a Szeretetbank hatalmas lendülete, és folytatni tudom, amit Peti elkezdett – tette hozzá Hankó Krisztina, Péter özvegye. – Jól alakulnak a jótékonysági kezdeményezésének dolgai, egyik médiamegjelenés generálja a másikat, és a most megjelent könyv is remélem, hozzátesz a sikertörténethez. Peti már a blog írása közben tervezte a könyv megjelentetést, nagyon sajnálom, hogy nem láthattam az arcát, ahogy a kezében fogja. A könyv teljes bevétele is a szeretetbankhoz megy, hogy jótékony célra fordíthassuk.”