Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alkoholproblémái után visszatér az aktív futballhoz a korábbi brazil válogatott védő

Rengetegszer hallani arról, hogy profi játékosok már aktív pályafutásuk alatt is komoly alkohol vagy drogproblémákkal küzdenek, sokakat sajnos magával ránt ez a szenvedély, mások viszont felveszik a harcot.

cicinho

Forrás: isoccerng.com

Utóbbi kategóriába tartozik a 37 éves Cicinho is, aki a brazil negyedosztályban szereplő Brasiliensétől kapott új lehetőséget.

Cicinho neve pár évig nagyon jól csengett a nemzetközi labdarúgás világában, a Botafogóban nevelkedő hátvédre talán már itthon is sokan felfigyeltek, amikor 2005-ben megnyerte előbb a „dél-amerikai BL”-nek nevezett Libertadores Kupát, majd a Világkupát a São Paulo együtesével, utóbbi sorozat döntőjében a Liverpool-t legyőzve 1-0-ra.

Ezen sikerek után szinte automatikusan jött az Európába való szerződés lehetősége, méghozzá nem más, mint a Real Madrid személyében. A királyi gárdában 2006. januárjában debütált és a szezont végül minden tétmeccset figyelembe véve 24 meccs/3 gólos mutatóval zárta.

A következő szezon rémálomszerűen indult, a játékos keresztszalag-szakadást szenvedett, áprilisi felépülése után még játszott pár mérkőzést a madridiaknál, de 2007 nyarán – látva, hogy nem sok lehetőséghez jutna – a Romához igazolt. A farkasoknál 2 szezonon keresztül jól teljesített, aztán viszont nagy vándorútra indult, a Roma többször is kölcsönadta, São Paulo, Villarreal, Sport Recife volt a sorrend. Ezután 3 szezonon keresztül a Sivasspor gárdáját szolgálta, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva.

Elmondása szerint alkoholproblémái Madridba költözése után érték el a csúcsot, többször jelent meg edzéseken is ittas állapotban, őt idézve: „Alkoholista voltam, mert nem tudtam, hogy hol a határ. Addig ittam, amíg szó szerint össze nem estem. A legtöbb tetoválásom is bódult állapotomban készült, azt hittem ezek majd békét hoznak nekem, viszont a tű elviseléséhez alkoholra volt szükségem. Ami a legjobban bánt, hogy a szurkolók és újságírók is többször láttak ilyen állapotban”.

Úgy tűnik tehát, hogy a 15-szörös korábbi brazil válogatottnak még idejében sikerült önmagába néznie és ehhez kapott segítséget a Brasiliense csapatától, hogy futballistához méltóan fejezhesse majd be a pályafutását.

(zp)