Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alkoholizmus? Party-függőség? – kitálalt a korábbi chilei kapitány

A világbajnoki selejtező kudarca után megszólalt Jorge Sampaoli, az argentin válogatott kapitánya. Jorge Sampaoli olyan dolgokat mondott, amik más megvilágításba helyezik Chile bukását.

1479343566-auno730249

Juan Antonio Pizzi a chilei bukás elsőszámú áldozata. – fotó: f13.cl

Mint arról mi is beszámoltunk, Chile nem tudta kvalifikálni magát a 2018-as világbajnokságra, minek hatására az argentin válogatottat kijuttató Jorge Sampaoli beszélt a chileiek problémáiról. Sampaoli jól ismeri Alexis Sánchezéket, hiszen 2015-ben Copa Americát nyerő együttes kapitánya volt. Az argentin szakember szerint a nemzeti együttes több tagja is káros szenvedélyek rabja. „Arturo Vidalnak orvosra van szüksége. Szereti az alkoholt, nem tudja kontrollálni az ivást. Amikor Limából repültünk haza, útközben megkérdezte, hogy kibonthatja-e a reptéren vásárolt sörét. Mondtam, hogy nem. Aztán később az utaskísérőktől szerzett valahogy egy üveg whiskyt, amit utána nekem kellett eltüntetnem – fogalmazott egy 2015-ös interjúban Sampaoli, mely most került napvilágra. – Gary Medel is szeret bulizni, de az alkoholról már leszokott. Eduardo Vargas ahányszor jön a válogatottba, mindig egyre rosszabb. Mauricio Pinilla is mindig csak a partikra gondol. Alexis Sánchez a fejhallgatójával kel és fekszik, egyedül ül a reggelinél, senkivel sem beszél.”

skysports-chile-arturo-vidal-football_4125680

Alkoholizmusban szenved Arturo Vidal? – fotó: Skysports

Ezek után csoda, hogy sikerült megnyerni a 2015-ös Copát a dél-amerikai csapatnak.

Chile azután volt kénytelen búcsút inteni vb-álmainak, hogy szerdán hajnalban Brazília 3-0-ra nyert, míg Peru döntetlent játszott Kolumbiával, Argentina pedig legyőzte Ecuadort, így végül rosszabb gólkülönbségével lecsúszott az interkontinentális pótselejtezőről. Ráadásul a kudarc után lemondott Juan Antonio Pizzi, jelenleg tehát kapitány nélkül vannak a chileiek.

~GS~