Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Dzeko kapásgólja pontot ért a Chelsea otthonában! – videóval

Szerda este tovább folytatódott a legrangosabb európai kupasorozat (Bajnokok Ligája) csoportköre. A C jelű kvartett rangadóján az angol bajnok Chelsea hazai közönsége előtt fogadta az olasz bajnokságban érdekelt AS Roma együttesét.

3851

A találkozó óriási taktikai csatával vette kezdetét, ami már az első perceken meglátszott. A rómaiak a Chelsea Manchester City elleni vereségéből tanulva már a kezdő sípszótól kezdve agresszíven letámadták a londoni kékeket, ami láthatóan zavart keltett a Chelsea együttesénél. Azonban a mérkőzés első komoly lehetősége az 5. percben mégis a hazaiak előtt adódott, egy eladott labdát követően Morata került helyzetbe, a spanyol támadó azonban a farkasok hálóőrének a kezébe lőtte a játékszert. Három perccel később a Roma is megvillant Perotti révén, akinek lövése nem sokkal szállt a kapu fölé. A 11. percben a Roma védői hibáztak, miután labdát veszítettek közvetlen a tizenhatos előtt, amire David Luiz csapott le és mesterien tekerte el a labdát a jobb alsóba védhetetlenül. – 1-0! A folytatásban is a Chelsea előtt adódtak veszélyes lehetőségek, a 21. percben Hazard növelhette volna előnyét a londoni kékeknek, lövése azonban éppenhogy a bal kapufa mellett suhant el. A rómaiak folyamatosan letámadták a londoni kékeket, ami láthatóan nem ízlett Conte együttesének és voltak pillanatok mikor a londoniak elbizanytalanodtak. Ennek eredményképpen az első félóra végén előbb Perrotti lövését védte Courtois majd Nainggolan ziccerét védte óriási bravúrral a hazaiak belga hálóőre. A 35. percben Perotti sokadik helyzetét puskázta el miután egy remek labdát kapott a kapu előterében amit a kapu közepébe próbált lőni, azonban a kapus védeni tudta próbálkozását. Az első félidő hajrájába fordulva felpörögtek az események és ahelyett, hogy a Roma egyenlített volna, a Chelsea szerzett újabb találatot miután Morata lövése megpattant az egyik védőn, ami így lett jó Hazardnak és a belga klasszis a kapuba vágta a londoni kékek második gólját. – 2-0! Két perccel később sokadik helyzetét gólra váltotta a római együttes, Kolarov bombája talált utat megpattanva Courtois kapujába. – 2-1! Az első játékrész folytatásában újabb találat nem született, ezzel pedig 2-1-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

3114

A második játékrészben a vendégek ott folytatták ahol az elsőt abbahagyták, többet birtokolták a labdát és folyamatosan Courtois kapuja előtt folyt a játék a második félidő első felében. Az 51. minutumban Strootman lövését blokkolták a londoni védők. Egy órányi játékot követően ismét a farkasok kerültek helyzebe, de Gerson fejese a kapu fölé szállt. A folytatásban a Roma komoly nyomás alá helyezte a Chelsea kapuját, a 64. percben meg is lett az eredménye a római nyomásnak. Fazio remek labdával indította Dzekot aki kapásból a kapu közepébe bombázott. – 2-2! A 67. percben a hazai kerültek helyzetbe az második félidőben először, Alonso lövése a kapu jobb oldala mellett szállt el nem sokkal. A hazai szurkolókat az igazi sokk a 70. percben érte, mikor egy pontrúgást követően Dzeko befejelte a rómaiak harmadik gólját is Courtois hálójaba, ami azt jelentette kétgólos hátrányból fordítottak a farkasok. – 2-3! A római együttes azonban nem sokáig élvezhette az előnyét és a 75. percben  Pedro ívelte be a labdát a kapu előterébe, a beadás Eden Hazard  fejét találta meg, a belga pedig második gólját szerezve egyenlített. – 3-3! Nyolc perccel a vége előtt Dzeko szerezhette volna meg harmadik találatát is a mérkőzésen, a bosnyák támadó fejese azonban a kapu jobb oldala mellett szállt el nem sokkal. A mérkőzés végén mindkét csapa eldönthette volna a három pont sorsát, de újabb találatot egyik gárdának sem sikerült szerezni, így igazságos döntetlen született a nap rangadóján.

Chelsea – AS Roma 3-3 (2-1)
Helyszín: Stamford Bridge, London, Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerzők: David Luiz (11.), Hazard (37., 75.) ill. Kolarov (40.), Dzeko (64., 70.)
Sárga lapok: Bakayoko (69.)
Kiállítás:  

Chelsea: Courtois – Cahill, Christensen, Azpilicueta – Alonso, Bakayoko, David Luiz (Pedro 57.), Fabregas, Zappacosta (Rüdiger 77.) – Hazard (Willian 80.), Morata. Vezetőedző: Conte

AS Roma: Alisson – Peres, Fazio, Jesus, Kolarov – Nainggolan, Gonalons, Strootman (Florenzi 83.) – Gerson (Pellegrini 74.), Dzeko, Perotti (El Shaarawy 88.). Vezetőedző: Di Francesco

https://www.youtube.com/watch?v=KOsErbx5scM

A C csoport állása 3 fordulót követően:

ccsoportharom

Képek: uefa.com

Ondik Gábor