Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: kereken 200 millió a szárcsatár ára!

Karim Benzema vagy Borja Mayoral, ha klasszikus értelemben vett befejező csatárt keresünk a Real Madrid keretében. Zidane a francia és a spanyol közül választhat. A gall gólfelelős megkapja a bizalmat és a játékperceket egyaránt, ám élni nem igazán tud vele, avagy a blancók szurkolói ennél többet várnak. Itt jön a képbe egy új szerzemény, legyen a neve Aubameyang, Mbappe, vagy éppen Harry Kane. A lényeg, hogy Madridban új sztárcsatárra vadásznak. A gaboni még megszerezhető, viszont a francia a télen elkelt. A legfrissebb hírek viszont Anglia felé mutatnak.  

letöltés

A spanyol bajnoki mérkőzések előtt bevett szokás az elnöki ebéd, ez pedig a Bajnokok Ligájában sincsen másként. Egy-egy ilyen “kötelező” pofavizit – nem biztos, hogy mindig mindenkinek van hozzá kedve, de az illem ezt diktálja –  pedig tökéletes alkalom az üzleti tapogatózásra. Az Onda Cero híradásai szerint Flerentino Pérez a Real Madrid elnöke ezt ki is használta a Tottenham elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

A csoportrangadó előtti vacsorán a madridiak első embere ugyanis kíváncsi volt Harry Kane “beszerzési árára”. A Spurs első embere pedig elárulta, hogy van az a pénz, amiért a gólfelelős játékjogáról lemondanak. Nos, a megsúgott 200 millió eurós vételárral az angol gólzsák lehetne minden idők második legdrágább labdarúgója Neymar után. Ha pedig az elszabadult piaci árakat vesszük figyelembe, illetve azt, hogy milyen klasszis formát mutat immáron stabilan Kane, akkor ez az ár sajnos a realitás talajának is mondható.

Összehasonlítottuk az oroszlánt és a gallt

Összevetettük Harry Kane és Karim Benzema tavalyi szezonját, illetve az idei szezonból eltelt mérkőzéseket. A Spurs gólfelelőse 49 mérkőzésen 46 gólt szerzett, míg a francia 56 találkozón 21 gólig jutott. Ha mindezt kibővítjük további egy szezonnal, akkor 88/74 és 92/49 a különbség, természetesen az angol váltatott klasszisa javára.