Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema: “A legnehezebb az, amikor a saját szurkolóid fütyülnek ki!”

A Real Madrid csatárának hamarosan adásba kerül a ‘K de Benzema’ címet viselő  dokumentumfilmje. Ennek apropóján a francia Canal+ csatorna hosszas interjút készített a korábbi Olympique Lyon-támadóval. A  beszélgetés alatt Benzema szót ejtett többek között a közelgő világbajnokságról, valamint  az őt ért kritikákról is.  

(Kép: as.com)

“Természetesen szeretnék ott lenni a világbajnokságon, de ez egy bonyolult kérdés. Nagy dolog a hazádat képviselni egy ilyen rangos tornán, én pedig szívből szeretnék nyerni valamit  Franciaországgal is. Remélem a jövőben változhat a helyzetem. Nincs problémám a francia játékosokkal, szívesen találkoznék velük a válogatottnál is.” – Nyilatkozta Benzema a Canal Football Club című műsor vendégeként, hozzátéve még ehhez, hogy nem gondolja magát egy balhés személyiségnek, még ha az egész világ is ismeri már kálváriáját a francia válogatottal.

A 29 esztendős támadót ez után rögtön Didier Descahmps francia kapitányról kérdezték. Jött is a válasz: “Amíg Deschamps a kapitány nem igazán lesz lehetőségem szerepelni a nemzeti csapatban. Ez sokszor eszembe jutott már az elmúlt két és fél évben. Nem arról lenne szó, hogy nem beszélnénk egymással, hiszen az Európa-bajnokság előtt is beszéltünk, még ha nem is indokolta meg a döntését, de akkor is. Tisztelem őt, és tudom, hogy korábban ő is sokra becsült engem. Már csak ezért sem tagadom, fájt, amikor hátat fordított. Ettől függetlenül, ha azt akarja, hogy beszéljünk, ez meg fog történni!”

Az interjú talán még érdekesebb része az lett, amikor az Olympique Lyon egykor támadója saját maga madridi helyzetéről, a szurkolókkal való viszonyáról beszélt. “Szerzek gólokat, de nem olyan könnyű úgy sok gólt lőni, hogy van előtted valaki, aki 50 gólt lő idényenként!” – Kezdte Benzema arról, hogy sokan szeméri vetik, hogy kevés gólt jegyez. Ám nem ez az egyetlen kritikája a francia támadónak! “Példamutatóan kellene viselkednünk futballistaként a pályán, de ezt nem könnyű úgy, hogy az embert sokat kritizálják, támadják. Különösen nehéz ez Spanyolországban, ahol nem mindig érteni teljesen, mit is akarnak mondani. Ettől függetlenül példamutatóan szeretnék viselkedni, hiszen a futballban világszerte nagy ereje van. El tudok számolni magammal, de annál nincs rosszabb, amikor a saját szurkolóid fütyülnek ki, hiszen alapvetően nekik biztatniuk kéne. Ez egy nagyon bonyolult helyzet. Elég csak Evra helyzetét megnézni! Nem tudom mit is kiabálhattak neki, de valami olyat, ami nagyon fájhatott!” – Így a blancók támadója, aki legközelebb az Atlético elleni szombat esti rangadón hívhatja fel magára a figyelmet. Ki tudja, akár Deschamps kapitány figyelmét is (…)