Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca legyőzése lenne a jéghegy csúcsa

Ha spanyol klubfutball, akkor Barcelona és Real Madrid, avagy a két sztárcsapat hegemóniájáról és versenyfutásáról szól szinte minden esztendő. A legutóbbi tíz kiírásból hatszor a katalánok, háromszor pedig a királyiak hódították el a bajnoki aranyérmet, egy ízben pedig a trónkövetelő Atletico Madrid ért révbe, ám nagyon ritka, hogy ne a két gigász valamelyike nyerje meg a bajnokságot. A La Ligát eddig kilenc klub tudta megnyerni, köztük a Valencia, mely hatszor járt a csúcson, legutóbb 2004-ben. A csapat most újra szárnyal és szép lassan az eddig veretlen FC Barcelona első számú kihívója lesz. 

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.20. 125027

Hétvégén a madridi derbi az FC Barcelonának kedvezett, avagy tizenkét forduló elteltével mindkét madridi riválisát tíz ponttal veri Valverde csapata, mely a hétvégén bajnoki rangadóra készül. Egyetlen egy klub, a Valencia tudja tartani a lépést idén, méghozzá szintén veretlenül, de döntetlenjei miatt egy kissé lemaradva. A két élmenő hétvégi összecsapása ezáltal vízválasztó lehet a szezon egészét figyelembe véve. Ha Lionel Messi vezérletével Valenciában is győzni tudna a Barca, akkor hétpontos előnyre tenne szert, ám ellenkező esetben akár egy pontra is feljöhetnek az idén bombaformában játszó denevérek.

A hétvégén több klubrekordot is átadott a múltnak a Valencia, mely bár hatszor volt bajnok, még soha nem szerzett 30 bajnoki pontot 12 forduló alatt. Az Espanyol elleni siker ráadásul zsinórban a nyolcadik volt, ilyen győzelmi szériát pedig még egyetlen Valencia szurkoló sem láthatott a csapattól. A csapategység mellett kiemelendő két játékos a 9 gólos Simone Zaza és a 7 találatnál járó Rodrigo Moreno, avagy a megszerzett 30 pontból 27 esetében kettejük góljai billentették el a mérleg nyelvét a siker irányába.

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.20. 131713

A hétvégi bajnoki rangadót tehát már most fel lehet jegyezni, a Valencia vasárnap este 20:45-kor fogadja Suárezéket. Aházigazda egész héten erre a párharcra készülhet, a katalánokra viszont szerdán vár egy BL-rangadó a Juventus otthonában, mely utazással és komoly erőbedobással jár majd, amennyiben a csoportelsősséget nem szeretnék kiengedni Messiék a kezükből.

A spanyol bajnokság további küzdelmeinek a szempontjából nyilvánvalóan az tenne jót, ha botlana a Barca, ám ilyen sorozatterhelés és az újabb sérülések következtében ennek realitás alapja is létezik.