Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jamaicai tehetség a Barca célkeresztjében

Ha azt mondjuk, hogy Jamaica, akkor először Bob Marley, vagy Usain Bolt jut eszünkbe mintsem egy híres labdarúgó. A foci mint olyan a karibi országban nem tartozik a sikersportágak közé. Senki se dőljön a kardjába, ha nem tud hirtelen mondani három neves jamaicai futballistát. Van azonban egy ifjú tehetség, aki eddig nem látott magasságokba törhet. Noha még csak 20 esztendős, de az FC Barcelona mellett a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool is érdeklődést mutat iránta.

9cb2883bbbdf421eb3c35d8012f3a38f

Valószínüleg a fent leírtak alapján nem sokan jöttek rá, hogy kiről van szó, de azok, akik rendszeresen követik a Bundesligát, azok számára már körvonalazódhatott Leon Bailey neve. A Bayer Leverkusen 20 esztendős jobb oldali szélső támadójáról van szó, aki idén robbant be a köztudatba.

Bailey roppant fiatalon 2011-ben mindössze 14 esztendősen érkezett Európába és hagyta el nevelőegyüttesét a Phoenix All Stars akadémiáját. Az osztrák USK Anif Jugend kötelékében eltöltött két szezon után 2013-ban nem csak csapatot, de országot is váltott és a szlovák AS Trencin labdarúgója lett. Az U19-ben játszott és a felnőttek között még be sem mutatkozott, amikor a belga KRC Genk letett érte 1,4 millió eurót az asztalra 2015 nyarán.

6Xb2U_inlineRoppant hamar alapemberré vált az első csapatnál és nem csak a belga élvonalban, de az Európa-ligában is megmutathatta magát, ahol a selejtezőket is figyelembe véve 7 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.  Mindössze másfél szezonon át volt a belga klub labdarúgója, ez idő alatt 77 tétmeccsen 15 gólt és 21 gólpasszt jegyzett Bailey, akinek vételárat közel megtízszerezte a Genk. A Bayer Leverkusen ugyanis 2017 januárjában a téli átigazolási időszakban 13,5 milliót fizetett érte.

A tavalyi fél szezon a beilleszkedésről szólt, mindössze 8 Bundesliga meccsen jutott neki 133 játékperc. Idén viszont alapemberré nőtte ki magát és felhívta a sztárcsapatok figyelmét a teljesítményével. Összesen 14 tétmeccsen 5 gólt és 5 gólpasszt jegyez a még mindig csak 20 esztendős tehetség, akinek első számú kérője az FC Barcelona lehet akár már a télen.

Piaci értékét a német transfermarkt.de 11 millió euróra taksálja, mely összekapcsolódik egy 2020-ig érvényes kontraktussal.