Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Willian parádéjával továbbment a Chelsea! – videóval

Az angol FA-kupa nyolcaddöntője a szokáshoz híven már a pénteki nap folyamán kezdetét vette és  két élvonalbeli klub is pályára lépett a játéknapon. A Premier League címvédője a Chelsea a másodosztályú Hull City együttesét fogadta, míg a Leicester együttesére szintén másodosztályú ellenfélt várt a nyolcaddöntőben.

3455Elképesztő lendülettel kezdte a Hull City elleni mérkőzést a Chelsea együttese. A londoni kékek már a második percben Willian zseniális lövése után megszerezték a vezetést. A gól követően sem vett vissza a londoni együttes és a keddi Barcelona elleni mérkőzésre készülve, hamar döntésre akarták vinni a továbbjutást sorsát. A 13. percben Oliver Giroud közel állt ahhoz, hogy megszerezze első találatát a Stamford Bridgen, de lövése elkerülte a kaput. A vendégek hálóőre Marshall elképesztő védéseket mutatott be, de ez is kevésnek bizonyult ezen az estén ugyanis a 26. percben Pedro előbb ziccert rontott majd egy perccel később már nem hibázott. A 32. percben Willian már a londoni kékek harmadik találatát szerezte a tigrisek ellen. A januári átigazolási időszakban szerződtetett Emerson ezen a mérkőzésen debütált a londoni kékek kezdőjében és remekül debütált a brazil. Az első játékrész hajrájában Emerson remek forgatta meg a Hull védőit majd Giroud-hoz jutatta a játékszert a francia pedig első gólját szerezte a Chelsea színeiben.

Fordulást követően a hazaiak visszavettek a tempóból a biztos előnyük tudatában és az 51. percben a Hull büntetőhöz jutott miután Wilson ellen a tizenhatoson belül szabálytalankodott Fabrégas. David Meyler azonban a megítélt büntetőt nem tudta gólra váltani miután Caballero remekül érezte az irányt és hárította a büntetőt. Ezt követően a vendégek két alkalommal is szépíthettek volna, azonban Caballero a helyén volt és hárította  kísérletet. A találkozó 71. percében a londoni kékek egy kontrát követően újabb gólt szerezhettek volna, Willian azonban nem tudta megszerezni harmadik gólját is a mérkőzésen miután a Hull védői blokkolták a lövését, míg Zappacosta ígéretes próbálkozását a újjheggyel tolta szögletre Marshall. Negyedórával a vége előtt kis híján ötödször is zörrent a háló, Drinkwater lövésénél azonban ezúttal is Marshall bravúrjára volt szükség. A véghajrában Willian nagyon közel járt a mesterhármashoz, de a kapufa a brazil ellen volt és megmentette az újabb góltól a vendégeket. A londoni kékek ezzel sima kiütéses sikerrel hangoltak a keddi Barcelona elleni nyolcaddöntőre. A játéknap másik mérkőzésen a Leicester City Jamie Vardy góljával verte a szintén másodosztályú Sehffield United együttesét és került a legjobb nyolc közé.

FA-kupa, nyolcaddöntő

Chelsea – Hull City 4-0 (4-0)
Helyszín: Stamford Bridge, London, Vezette: Marriner
Gólszerzők: Willian (2., 32.), Pedro (26.), Giroud (44.)
Sárga lapok: Scott (82.) ill. Stewart (33.), Irvine (86.)
Kiállítás:

Leicester City – Sheffield United (II.) 1-0 (0-0)
Helyszín: King Power Stadium, Leicester, Vezette:
Gólszerzők: Vardy (66.)

https://www.youtube.com/watch?v=7CxqODpCDVU

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor