Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben szakította meg rossz sorozatát a Hertha

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombat délutáni meccsei egész sok gólt hoztak. A Werder és a Frankfurt már az első félidőben letudta a maga találkozóját, míg Dárdai Hetha-ja Hamburg-ban szenvedett, a Szalai nélkül felálló Hoffenheim pedig Mönchengladbach-ban próbálta begyűjteni a három pontot.

belfodil

Belfodil nagyot játszott ma. (kép: kicker.de)

Augsburg – Werder Bremen 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Kehdira (63.) ill. Belfodil (5., 40.), Kruse (82.)

Az elmúlt fordulókban egészen jól futballozó Werder Bremen ma kiválóan kezdett. Az első félidőben az a Belfodil jelentette a különbséget, akit már sokszor leírtak. Az algériai csatár az 5. percben szó szerint megbolondította a védőjét, ami után a hosszút vette célba eredményesen. A szünet előtt újra jött Belfodil és megduplázta csapatának az előnyét egy szerencsés góllal, ezzel 2:0-ra alakítva az eredményt. A fordulást követően felélénkült az Augsburg, amely góllal párosult. A 63. percben Max beadása után az ifjabb Khedira fejelt Pavlenka hálójába, ezzel kozmetikázva az eredményt. Max-nak egyébként ez volt a 12. gólpassza az idényben. Az összecsapás hajrájában Belfodil ismét villant, igaz ezúttal előkészítőként. A csatár szépen tette le a labdát a csapatkapitány Kruse-nek, aki nagy gólt vágott Hitz kapujába jó 15-ről, ezzel végleg eldöntve a meccs kimenetelét. Győzelmének köszönhetően a Werder már 33 pontos, s nagyon úgy néz ki, hogy Florian Kohfeldt csapata a következő szezont is az élvonalban kezdi. Az Augsburg a tabella 10. helyére csúszott vissza.

frankfurt

A nagyon egységes Frankfurt könnyedén lépte le a Mainz együttesét (kép: kicker.de)

Frankfurt – Mainz 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Boateng (6.), Jovic (23.), Rebic (41.)

A Bajnokok Ligája indulásra pályázó Frankfurt már az első félidő felében letudta lényegében a három pont sorsát. A gólszerzést a hétről-hétre remek formában futballozó Boateng kezdte a 6. percben, aki egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt a Mainz kapujába. A kezdőként szerepet kapó és a szezon során már többször bizonyító szerb ifjonc, Jovic folytatta a termelést.. A 23. percben Rebic középre tett labdája után volt eredményes. A játékrész hajrájában az előkészítő szerepét lecserélte Rebic és maga is betalált a kiesés ellen küzdő Mainz kapujába. A félidő után a vendégek nem tudtak nagyot váltani, a Frankfurt pedig újabb gólt már nem szerzett, így sima 3:0 lett. Niko Kovac csapata ezzel feljött a negyedik helyre. A Mainz továbbra is a 16., osztályozót jelentő pozícióból várhatja a következő fordulót.

lazarohertha

Nehézkesen, de nyerni tudott a Hertha. (kép: kicker.de)

Hamburger SV – Hertha BSC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Santos (25.) ill. Lazaro (56.), Kalou

Dárdai Pál együttese, a Hertha mostanság nincs túl jó formában. A magyar szakember irányította csapat négy meccs óta képtelen gólt szerezni, s ezen találkozó első félidejében sem ment még a botrányos szezont futó Hamburg ellen sem. Nem úgy a hazaiaknak, akik a 25. percben megszerezték a vezetést Santos jóvoltából. A brazil balhátvéd elé Kostic tálalt remek labdát, amely után nem maradt ki a ziccer. A félidőben további találat már nem született, a fővárosiak újra csalódottan mehettek szünetre, míg a Hamburg végre elégedetten vonulhatott pihenőre. Az elégedettség azonban a második félidőben elillant, hiszen Lazaro az 56. percben egyenlített, ezzel megszakítva a csapat góltalanságát. Alig néhány perccel később már a győzelem ízét is érezhette Dárdai gárdája, hiszen Kalou révén a 63. percben előnyhöz jutottak. Az elefántcsontparti csatár Maier-től kapott jó labdát a büntetőterületen belül, amelyet csatárokhoz méltó módon tett a kapuba. A mérkőzés hátralevő részében újabb találat már nem született, így a Hamburg szezonbéli 17. vereségét könyvelhette el. Dárdai csapata pedig sokak örömére visszatért a győztes útra és a kiesés gondolatát pedig el is engedhetik, hiszen már 35 ponttal rendelkeznek.

möchhoff

Fordulatos meccsen ikszelt a Mönchengladbach a Hoffenheim ellen. (kép: kicker.de)

Mönchengladbach – Hoffenheim 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Drmic (33.), Stindl (72.), Ginter (90.) ill. Hubner (13.), Kramaric (58.-büntető), Grillitsch (73.)

A Szalai Ádám nélkül felálló Hoffenheim jól kezdte a mönchengladbach-i vendégjátékát. A csapat védője, Hübner talált a kapuba a 13. percben egy tökéletes Kramaric szögletet követően. A góltól felélénkült a hazai együttes, amely több helyzetet is kidolgozott. Ennek eredményeképp a 33. percben Drmic egyenlített Baumann kapus hibája után. A félidőben tehát 1:1-es állással mehettek szünetre a csapatok. A pihenőt követően azonban büntetőhöz jutottak a vendégek, Gnabry bukott fel egy védő lábában, amely után a megítélt tizenegyest Kramaric értékesítette. A 72. percben aztán jött egy gyors gólváltás. Előbb a német válogatott Stindl tette egyenlővé az állást, majd a 73. percben már újra a Hoffenheim-nél volt az előny Grillitsch jóvoltából. Igaz a játékvezető rossz helyezkedése is kellett a labda megszerzéséhez, de ettől még a gól az gól. A 74. percben Szalai Ádám is a pályára lépett, aki Gnabry-t váltotta. Magyar válogatott csatárunknak nem sikerült a gólszerzés, nem úgy mint Ginter-nek a túloldalon. A német válogatott hátvéd a 90. percben mentette döntetlenre a találkozót. Egy szöglet után nem sikerült maradéktalanul felszabadítani a hoffenheimi védelemnek, Raffael lapos bepasszát pedig a játékos értékesítette a hosszú oldalon. A döntetlennek egy csapat sem örülhet igazán, hiszen a tabellán nem léptek nagyot előre ezzel. A hazaiak a 9., míg a vendégek a 7. helyről vághatnak neki a folytatásnak a válogatott szünet után.

Báló Bence