Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho után Salah is Spanyolországban (!?)

Kezdjünk el megbarátkozni a gondolattal, hogy mostantól napi szinten olvashatunk majd átigazolási pletykákat Mohamed Salah kapcsán. A Premier League góllövőlistájának éllovasa a Daily Star információi szerint csakúgy mint Philippe Coutinho a La Ligába tart. A Liverpool szurkolókat pedig azzal nyugtatják, hogy megint tele lesz a kassza. De hogy lesznek így trófeák az Anfielden? 

Mohamed-Salah-My-best-Liverpool-goals-and-2018-silverware-ambitions

Mohamed Salah még 20 esztendősen a Basel labdarúgójaként tűnt fel az európai futballtérképen. Hatalmas jövőt jósoltak neki, még az “egyiptomi messi” jelzőt is a nyakába aggatták. A Chelsea és a Fiorentina játékosaként aztán nem fejlődött olyan léptékben, mint azt sokan várták, az AS Roma szerelését magára öltve azonban valami megindult. Tavaly 41 meccsen 19 gólt és 15 gólpasszt jegyzett, mely elég volt ahhoz, hogy meggyőzze a Liverpoolt.

Az Anfielden aztán kiteljesedett az egyiptomi, ilyen mértékű és huzamos jó szereplést pedig már nem lehet szerencsés jelzővel illetni. Nemes egyszerűséggel Salah szintet lépett és tényleg hivatott lehet arra, hogy a legnagyobbak közé emelkedjen, ha pályafutását elkerülik a sérülések. A 25 esztendős támadó a hétvégén mesternégyest vétett a Watford ellen, a szezon egészét tekintve pedig 41 mérkőzésen 36 góllal ás 12 gólpasszal hálálta meg 42 millió eurós vételárát. A piaci ára pillanatok alatt az egekbe szökött, a transfermarkt 80 millió euróra taksálta 2018 első napjaiban, azóta viszont már 100 millió felett is lehet. Ha pedig klubváltásról beszélünk, akkor nagyon fontos tény a 2022-ig szignózott szerződés, avagy Coutinho esetében sem nagyon engedett a pool, megkérték a brazil árát.

Barcelona vagy Real Madrid? A Daily Star úgy tudja, hogy az iránytű a spanyol fővárosba mutat, ahol maga Cristiano Ronaldo is “engedélyt adott” a transzferre. A szezon közben sokak által már “nyugdíjazott” portugál ugyanis újra csúcsformában van és bejelentkezett a BL mellett a La Liga gólkirályi címéért is. A távozásáról szóló hírek elhalkultak. A jelent ő képezi és könnyen lehet, hogy egy-két szezon erejéig még a jövőt is. Továbbra is a legmagasabb szintet képviseli, így ha marad komoly beleszólása lehet abba, hogy milyen játékosok érkezek a nyáron és hogyan kezd el felépülni a következő generáció Real Madridja.