Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elvileg eldőlt, ki irányítja majd a PSG-t jövőre – sajtóhír

Unai Emery távozása eddig is biztosnak tűnt, mostanra pedig már az is eldőlni látszik, ki jön a helyére. A Bayern München ajánlatát visszautasították, a PSG a befutó.

Kép: Squawka

Kép: Squawka

Az ESPN FC forrásai szerint gyakorlatilag eldőlt, hogy a német Thomas Tuchel veszi majd át a nyártól a Paris Saint-Germain irányítását. Az amerikai oldal szerint a Dortmund korábbi trénere visszautasította a Bayern megkeresését és a franciák ajánlatát fogadja el.

Eleinte nem ő volt a favorit erre a pozícióra. A párizsiak olyan edzőt kerestek, aki nagy név, sok trófeája van már, jelentős európai múltja és képes úrrá lenni egy olyan sztárokkal teletűzdelt öltözőben is, mint amilyen a PSG-nél van. Első hallásra Allegri, Conte, Ancelotti, vagy Luis Enrique is alkalmasabbnak tűnik, mint Tuchel – ennek ellenére mégis a német lett a befutó.

Az ESPN szerint Nasser al Khelaifi pár hete már meg is állapodott Antonio Conte elöljáróival; a sportigazgató Antero Henrique pedig honfitársait, Fonsecát és Jardimot próbálta valahogy odavinni a csapathoz. A tulaj azonban úgy döntött, hogy Tuchel jön – ezt a döntést pedig mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Tuchel taktikailag szintén egy remek szakember, akárcsak az elődei. Szép, intenzív, nézhető focit játszat csapataival, a Dortmundot is öröm volt nézni a kezei alatt. Sokan egy Emery 2.0-nak tartják. Nála minden rendben zajlik, odafigyel a részletekre, érett edző. A gond nem is a pályán történő produkcióval szokott lenni, hanem azzal, ami azon kívül történik. Hosszú távon elég nehezen boldogul a nagy egókkal, korábbi állomáshelyein rendre elveszítette az uralmat az öltöző felett. Most pedig megkapta Neymart, Cavanit és a többieket… csodás időszak elé néz.

Várhatóan ő nem lesz majd olyan elnéző, mint Emery, amikor Neymar világraszóló bulit tart majd 48 órával a következő meccs előtt. Ráadásul ő még sohasem dolgozott olyan öntörvényű zsenivel, mint a brazil, aki gyakorlatilag bármit megtehet. Tuchel nem képes olyan szinten foglalkozni a játékosok egyéniségével, mint Ancelotti, Guardiola, vagy Klopp. Ő bizonyos egyénekkel nagyon jó munkára képes (Gündogan, Mkhitaryan), másokkal viszont akadnak gondjai.

Akárhogy is, ez egy hatalmas ugrás lesz az ő karrierjében és egy óriási kockázat is a klubnak. Érdekes lesz majd látni, hogy meddig húzza ott; megkapja-e majd azt a tisztelet az öltözőben, amit Emery sohasem; vagy hogy mit tud majd kihozni ebből a keretből. Előbb azonban várjuk meg a hivatalos bejelentést az érkezéséről, ami várhatóan pár héten belül megérkezik majd.