Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieber gólpasszt adott, klubja azonban kikapott – videóval

Ma hajnalban és tegnap este több mérkőzést is megrendeztek az észak-amerikai profiligában, vagyis az MLS-ben! A bajnokság 4 magyar érdekeltségű klubja közül 3 is pályán volt! Némethék a címvédő Toronto csapatát győzték le, miközben Nikolicsék idegenben kaptak ki simán. Stieber gólpasszt adott, ám csapata így is kikapott vendégségben.

IMG_20180513_095836Az MLS hivatalos meccslabdája ma hajnalban is több pályán indult útjára! (forrás: twitter.com/mlssoccer)

Magyar idő szerint ma hajnalban több meccset rendeztek meg az MLS-ben, ahogyan tegnap este is, viszont kezdjük egy hajnali meccsek a sort.

Stieber Zoltán csapata, a DC United a magyar játékossal a kezdőjében lépett pályára a Real Salt Lake otthonában. A vendég washingtoni klub számára jól indult a meccs, ahogyan Stiebernek is, hiszen az együttes magyarja végzett el szögletet a 9. percben, majd a beívelt labdáját Arriola lőtte szépen a hazaiak kapujába (0-1)! Azonban az egyenlítés túlzottan sokat nem váratott magára, hiszen a 21. percben Baird talált be (1-1)! A DC United helyzete ezután lett igazán nehéz, hiszen a hazai gólt után egy perccel Mora azonnali piros lapot kapott, így, megfogyatkozott a fővárosi alakulat! A 26. minutumban pedig a hazai gárda már a vezetést szerezte meg Rusnák révén, a szünetig pedig már nem változott az eredmény (2-1)!

A fordulást követően Rusnák egy asszisztot is kiosztott, az 56. percben pedig Savarino révén már kettővel ment a Real Salt Lake (3-1)! A végén azért Birnbaum még szépített, a 83. percben kialakítva ezzel a végeredményt (3-2)! Stieber a 72. minutumig volt a pályán, klubja pedig a jó kezdés ellenére pont nélkül távozott a Real Salt Lake otthonából.

MLS, alapszakasz
Real Salt Lake – DC United • 3-2 (2-1)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 16.961 néző
Gólszerzők: Baird (21.), Rusnák (26.), Savarino (56.), ill. Arriola (9.), Birnbaum (83.)
Kiállítás: – , ill. Mora (22.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Pályán volt Nikolics Nemanja is, aki természetesen végigjátszotta klubja soros meccsét, amikor is a Chicago Fire a Columbus Crew otthonában lépett fel.

A magyar gólkirály és klubja számára azonban nem volt felhőtlen a mostani meccse, hiszen a Columbus sima sikert aratott! A vége 3-0 lett, az első félidőben pedig Higuaín talált be tizenegyesből a 28. percben (1-0), majd ezt követte a második félidőben Zardes duplája, aki az 50. minutumban volt eredményes először (2-0), 20 perccel később pedig ismét beköszönt (3-0)! Sikerével immár 5 meccs óta veretlen a Columbus!

Columbus Crew – Chicago Fire • 3-0 (1-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium – 11.108 néző
Gólszerzők: Higuaín (28. – büntetőből), Zardes (50., 70.), ill.


Szerepet kapott Németh Krisztián is, kinek csapata, a New England Revolution a bajnoki címvédő Toronto FC csapatát fogadta. A magyar játékos a hajrában lépett pályára, aki Bunbury-t váltotta a 82. percben.

A hazaiak sikerét Penilla korai duplája alapozta meg, ugyanis a 4., és a 7. percben is betalált a New England játékosa (2-0)! A fordulás után az első gólnál asszisztáló Bunbury növelte a hazai előnyt (3-0), majd jött két szépítő találat is! Az 55. percben Delamea öngóljával módosult az állás (3-1), majd a 89. percben Giovinco tizenegyesből volt eredményes (3-2)! Az olasz gólvágó egy perccel a találata után viszont a kiállítás sorsára jutott, azonnal mutatta fel neki a játékvezető a piros lapot!

New England Revolution – Toronto FC • 3-2 (2-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 19.596 néző
Gólszerzők: Penilla (4., 7.), Bunbury (46.), ill. Delamea (55. – öngól), Giovinco (89. – büntetőbő)
Kiállítás: – , ill. Giovinco (90.)


Ma hajnalban győzött a New York Red Bulls is, amely a Colorado Rapids otthonában győzött egy góllal! A vendégek az 5. percben már előnyt szerzett Royer révén, a gólpasszt pedig ekkor Wright-Phillips adta (0-1)! A következő találatra a hajráig kellett várni, Etienne ugyanis a 76. percben növelte a vendégek előnyét (0-2)! A 85. percben McBean talál be hazai részről, a meccs utolsó gólját szerezve (1-2), de ez már csak a szépítéste volt elég, tehát a New York-i gárda három ponttal gazdagodott.

Colorado Rapids – New York Red Bulls • 1-2 (0-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 15.691 néző
Gólszerzők: McBean (85.), ill. Royer (5.), Etienne (76.)


Tegnap este is voltak meccsek az MLS-ben! A Minnesota United otthonában a San José Earthquakes nagyon simán nyert, 3-1-re! Vendég részről Eriksson már a 2. percben betalált büntetőből (0-1), de Ramirez már a 26. minutumban egalizált (1-1)! A második játékrészben viszont Hoesen talált be Wondolowski passza után a 69. minutumban, így ekkor megint a vendégek vezettek (1-2), majd Wondolowski maga is betalált, méghozzá a 76. percben, büntetőből, ezzel beállítva a végeredményt (1-3)!

Minnesota United – San José Earthquakes • 1-3 (1-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 19.721 néző
Gólszerzők: Ramirez (26.), ill. Eriksson (2. – büntetőből), Hoesen (69.), Wondolowski (76. – büntetőből)


Tegnap este került sor a Montreal Impact – Philadelphia találkozóra is, amely 2 gólt, és 2 kiállítást is hozott! A vendégek a félidő végéhez közeledve Burke révén kerültek előnybe a 43. percben (0-1), majd maga a gólszerző az 58. minutumban azonnali piros lappal hagyta el a pályát! A túloldalon Lovitz is erre a sorsra jutott a 67. percben, így 10 a 10 ellen játszottak a felek! Végül a hazaiak pontot nem tudtak menteni, ellenben ekkor a vendégek még növelték előnyüket Medunjanin révén, aki a 88. percben beállította Kanadában a végeredményt (0-2)!

Montreal Impact – Philadelphia Union • 0-2 (0-1)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 17.140 néző
Gólszerzők: – , ill. Burke (43.), Medunjanin (88.)
Kiállítás: Lovitz (67.), ill. Burke (58.)


Az FC Dallas a Los Angeles Galaxy csapatát látta vendégül tegnap este, a kaliforniai klub kezdőjében pedig természetesen ott volt Zlatan Ibrahimovic!

A találkozó igencsak emlékezetesre sikeredett! A 28. percben Urruti révén került előnybe a texasi klub (1-0), majd Lamah a félidő végéhez érve, a 44. minutumban növelte a dallasi előnyt (2-0)! A fordulás után hamar szépített Kamara (2-1), de Lamah megszerezte második gólját is az 52. percben, és ennél, akárcsak a két előző hazai találatnál is Diaz adta a gólpasszt (3-1)! A 73. percben hazai oldalon Ziegler gyűjtötte be második sárga lapját, így megfogyatkozott a Dallas! Azonban a Los Angeles-i alakulat már csak egy találatot tudott bevinni, amikor is Boateng a 83. percben szerzett gólt (3-2)! Izgalmas, ötgólos meccsen nyert tehát az FC Dallas, amely ezzel hozta a papírformát, miközben a Galaxy zsinórban 4. vereségét könyvelhette el!

FC Dallas – Los Angeles Galaxy • 3-2 (2-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco
Gólszerzők: Urruti (28.), Lamah (44., 52.), ill. Kamara (47.), Boateng (83.)
Kiállítás: Ziegler (73.), ill.


Még a hétvége nyitányán, szombatra virradóan a Vancouver Whitecaps – Houston Dynamo találkozót rendezték meg. A bajnoki 2-2-es eredménnyel zárult, melynek hajrájában két gól született, a vendégek pedig azt hihették, övék lehet a három pont, végül ikszre mentette a meccset a kanadai alakulat!

Vancouver Whitecaps – Houston Dynamo • 2-2 (1-1)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 18.813 néző
Gólszerzők: Aja (44.), Waston (90+4.), ill. Martínez (35.), Manotas (90.)

Nagy Dávid