Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: A perui csapatkapitány VB-részvételét az ellenfelek is támogatják!

Paolo Guerrero borzalmas hónapokat élhet át. A világbajnokságra 36 év után kijutó Peru legjobbja van időszak amikor játszhat, majd van amikor nem a világbajnokságon. A korábbi Bayern-csatár kálváriája pedig tovább folytatódik.

(Kép: peru21.pe)

Mint ismert Paolo Guerrerot a FIFA doppingvétség miatt a tavalyi év végén felfüggesztette, majd ezt a büntetést csökkentette. A FIFA mellett azonban Guerrerot a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nemrég 14 hónapra elmeszelte.

Jelen állás szerint így a 34 esztendős csatár nem lehet ott Oroszországban. Peruban értelemszerűen minden követ megmozgatnak Guerrero játéka mellett, és legújabban egy nem akármilyen külső támogatás érkezett.

Történt ugyanis, hogy a FIFPro, vagyis a Hivatalos Labdarúgók Nemzetközi Szervezete is az ügy mellé állt, hangsúlyozva a perui kapitány vétlenségét. A játékosok szervezete hivatalos levélben kérvényezte a CAS-t, hogy mivel bebizonyosodott, Guerrero nem akart szabályt szegni, és semmiképpen sem akart csalni (Ugye kokaint találtak a szervezetében – a szerk.) ezért töröljék az eltiltását.

A levelet aláírta Hugo Lloris, Simon Kjaer és Mile Jedinak is, a Peruval egy csoportban szereplő francia, dán és ausztrál válogatott csapatkapitányai.
Vészesen közeleg a világbajnokság rajta, viszont Peruban nincs más hátra, mint ennek a nem hétköznapi összefogásnak az eredményére várni.