Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: gyors góllal nyert a Paks

Már a második percben megszerezte a vezetést, s ezzel együtt a győzelmet a Paks csapata a szombati edzőmeccsen a Dorog ellenében. Simon András találatával verték ellenfelüket, melyben szerepet kapott az előző évben még a zöld-fehéreknél játszó Zachán Péter.

Simon góljával nyert a Paks a Dorog ellen (paksifc.hu)

A dorogiaknál ketten voltak végig a pályán Nagy Gergely és Lenzsér Bence. Bennük közös, hogy mindketten a győri utánpótlásban pallérozódtak. Nagy nyáron került a paksiakhoz, miután a Vasassal kiesett. A korábbi első számú kapusok Molnár Péter és Verpecz István is az NB II-be szerződött, Molnár Siófokra, Verpecz pedig Balmazújvárosba. Az NB I-eseknél új fiú volt Kővári Róbert aki tavaly Sopronban, előtte levő évben pedig éppen Dorogon játszott kölcsönben. Sopronban csapattársa volt a próbajátékon szereplő Horváth Péter, aki 1992-ben született, az MTK-nál nevelkedett. A kék-fehérek színeiben korábban 10 élvonalbeli meccsen is pályára lépett.

A dorogiak idén nyáron alaposan lecserélték játékoskeretüket. Új arcok volt a mai meccsen: Horváth Gábor egykor a Pápában egy NB I-es meccsen védett, tavaly a BKV Előre hálóját őrizte. Erdélyi Botond és Hegedűs Márk a Budapest Honvéd II.csapatából érkezett. Zachán Péterről már írtuk, hogy Paksról tette át székhelyét Dorogra. Nagy István Békéscsabáról, Papp Máté pedig Nyíregyházáról költözött keletről – nyugatra. Paudits Patrik ma nem játszott, ő Zalaegerszegről írt alá. Eddig nem jelentették be szerződtetésüket, úgyhogy valószínűleg jelenleg próbajátékon szerepelnek a következő játékosok. Fodor Ákos Kisvárdáról, Nagy Zsombor az MTK-ból, Katona Máté pedig minden bizonnyal Szegedről (miután nem írják, hogy melyik Katona Máté így csak tipp, hogy a Szeged-Grosics Akadémiánál felszabaduló balhátvéd lehet az).

Paks – Dorog 1-0 (1-0)

PAKSI FC: Nagy Gergely (végig) – Kulcsár Dávid, Lenzsér Bence (végig), Gévay Zsolt, Szabó János – Kecskés Tamás, Simon Ádám, Bertus Lajos – Haraszti Zsolt, Simon András, Bartha László Cserék 63′: Vági András, Fejes András, Kővári Róbert, Hahn János, Báló Tamás, Hajdú Ádám, Molnár Dominik, Horváth Péter, Simon Márk Vezetőedző: Csertői Aurél
Dorogi FC: Horváth Gábor – Erdélyi Botond, Csató Martin, Zachán Péter, Fodor Ákos, Lénárth Tamás, Szedlár Zoltán, Nagy István, Városi Viktor, Mészáros Áron, Hegedűs Márk Cserék 60′: Zima Ádám, Grabant Péter, Nagy Zsombor, Katona Máté, Nagyházi Dávid, Papp Máté, Vígh ÁdámVezetőedző: Miskei Attila
Endrődi Dávid