Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: győzelem és döntetlen a másodosztályú csapatok ellen

A minél több játékperc miatt két meccset is lekötött szombatra a Mezőkövesd NB I-es csapata. Először a Cegléd majd a Békéscsaba másodosztályú legénységével mérte össze erejét Kuttor Attila legénysége.

Előbb az új csapatot építő Cegléddel találkoztak a matyóföldi focisták. A kezdőcsapatot figyelve inkább itt a tartalékok kaptak szerepet hiszen Katanec és Mlinar kapott tavasszal több lehetőséget. Igaz Szappanos, Egyed, Silye, Meskhi, Csirmaz és Szakály nem is volt a keret tagja. Legtöbbjük a másodosztályban játszott hétről-hétre. A Ceglédnél csak a kezdőcsapatot sikerült egyelőre kinyomoznunk, ott is sok új fiút találtunk. Kárász Krisztián korábban a Fradiban nevelkedett, csapatkapitánya volt a második csapatnak. Az előző idényben Érden szerepelt. Rétyi Tamás és Tímári Normann mindkettő a Puskás Akadémia játékosa volt, de Rétyi a Csákvárban játszott a másodosztályban. Ott csapattársa volt Oldal Tibor aki már alá is írta szerződését Cegléden. Akárcsak Sigér Ákos aki Kazincbarcikáról érkezett és Asztalos Dávid, aki az MTK focistája volt. Igaz az előző idényben már Cegléden rúgta a bőrt.

Mezőkövesd Zsóry FC – Cegléd 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Csirmaz, Szakály, Varjas Z.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (Egyed) – Lázár, Pillár (Wieland), Katanec, Silye – Meskhi (Varjas Z.), Mlinar, Csirmaz (Varjas L.) – Vajda, Földi, Szakály
Cegléd: Mursits – Kárász, Preklet, Nánási, Farkas – Albert – Rétyi, Sigér, Asztalos, Oldal – Timári

Ezután a Békéscsabával mérték össze tudásukat a mezőkövesdiek. Itt már inkább a tavasszal rendre kezdőként szereplő focistákat vetette be Kuttor Attila. Új fiú itt nem is volt a pályán. A Békéscsabánál Lustyik és a gólt szerző Szatmári Istvánt újra megszerezték az MTK-tól, ahonnan velük tartott az ifjú Mezei Szabolcs is kölcsönben. Boér Gábor maradt a vezetőedző, s a cél minél több fiatal focista beépítése.

Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Koszta illetve Szatmári
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas, Hudák, Szalai, Vadnai – Szeles, Iszlai, Tóth – Cseri, Drazic, Koszta
Békéscsaba: Ribánszki –  Pilán, Nagy Sándor, Szélpál, Mészáros – Lustyik, Király, Hursán, Gránicz, – Viczián, Szatmári István. Cserék: Czinanó, Tóth, Babinyecz, Urbin, Mezei, Dávid, Zahorán.

Endrődi Dávid