Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: ötgólos meccsen győztek a címvédő angolok!

Ma délután és este folytatódtak az U19-es Európa-bajnokság küzdelmei Finnországban. A B-csoportban kapott helyet a címvédő, és egy igencsak ütős kvartett jött össze a 8 csapatos korosztályos kontinensviadalon. A címvédő angolok hozták is a kötelezőt, ám a franciák meglepetésre kikaptak!

Brereton szerezte az angolok második gólját (forrás: uefa.com)

A mai meccsek sorában elsőként a címvédő angolok léptek pályára a B-csoportban, kiknek ellenfele a török válogatott volt. A törökök már a meccs legelején előnybe kerültek, de Anglia még a szünet előtt fordított, így a szünetben a címvédő javára volt 2-1 az állás. A fordulást követően hamar jött az újabb angol gól, így két gólpasszát követően talált be Embleton. Az 57. percben, 3 perccel az angolok harmadik gólját követően zárkózott Törökország, de egyenlíteni már a lefújásig nem tudott, ráadásul a hosszabbítás 3. percében a törökök második góljánál szerzője, Guclu begyűjtötte második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. Gólgazdag meccsen hozta tehát a kötelezőt az angolok címvédő korosztályos válogatottja.

Az esti meccsen a B-csoport másik favoritja, Franciaország is pályára lépett, ám ellenfelük, Ukrajna nagy meglepetésre győzni tudott! Az első félidőben hamar előnybe kerültek az ukránok, melyre még jött válasz a franciák részéről 10 perccel keleti ellenfelük találata után, a szünethez érve pedig 1-1 volt az eredmény. A 64. percben viszont Sarr azonnali piros lapot kapott, így a franciák megfogyatkoztak, melynek meglett az ára, hiszen a hajrában Buletsa győztes gólt lőtt az ukránok részéről! Ukrajna 2-1-es sikerével a franciák nehéz helyzetbe kerültek, míg a címvédő angolok, és a gallokat legyűrő ukránok lépéselőnyből várhatják a csoportkör második fordulóját.

Holnap szünnap következik az U19-es finnországi Európa-bajnokságon, amely csütörtökön folytatodik, az A-csoport 2. fordulós küzdelmeivel, melyről szintén beszámolunk majd!

U19-es Európa-bajnokság, Finnország • B-csoport
Törökország – Anglia • 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Yalcin (2.), Guclu (57.), ill. Tanganga (22.), Brereton (45+2.), Embleton (54.)
Kiállítás: Guclu (90+3.), ill.

Franciaország – Ukrajna • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Guitane (23.), ill. Tsitaishvili (13.),
Buletsa (86.)
Kiállítás: Sarr (64.), ill.

A B-csoport állása az 1. fordulót követően