Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi munkába állt, összeállt a magyar válogatott stábja! 

Marco Rossi csütörtökön még az Európa-ligában a dunaszerdahelyi együttest dirigálta, szombaton azonban már a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját tölti be. Hivatalosan ugyanis a mai naptól átvette a válogatott irányítását hatfős stábjával. 

Az olasz szakember csütörtök estig még az Európa-ligában szereplő DAC vezetőedzői feladatait látta el, de emellett természetesen a magyar nemzeti együttessel kapcsolatos információkat is elkezdte gyűjteni. A megalakult szakmai stáb tagjai szombaton már a helyszínen tekintik meg az OTP Bank Liga mérkőzéseit. 

Edzői karrierje kezdetén három olasz klubnál is dolgozott, majd 2012-ben érkezett Magyarországra a Budapest Honvédhoz, mellyel 2013-ban bronzérmet, majd egy tízhónapos kihagyást követően, a klubhoz visszatérve 2017-ben bajnoki címet szerzett. A 2017-es idényben a legjobb edzőnek is megválasztották. Ezt követően igazolt Dunaszerdahelyre, ahol első idényében remek munkát végezve 25 év után kijutatta a sárga-kékeket a nemzetközi porondra, ahol csütörtök este történelmi sikert aratott a DAC együttesével a Dinamo Tbiliszi otthonában.  

„Nagyon büszke vagyok erre a lehetőségre és izgatottan várom, hogy együtt legyünk a játékosokkal, és elkezdjük a felkészülést az első két meccsre, ami előttünk áll a Nemzetek Ligájában. Nagyon sokat kell majd beszélnünk egymással, miközben azon dolgoznunk, hogy minél hamarabb arcot, identitást adjunk a csapatnak. Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, ugyanazt a testbeszédet látni, amit a 2016-os Eb-n és utána láttam rajtuk. A legfontosabb, hogy ezt az önbizalmat visszaadjuk nekik. Bár a hivatalos rangsor alapján a Nemzetek Ligája-csoportunkban mi vagyunk a legerősebbek, ugyanakkor a mai fociban már semmi sem könnyű. Profinak kell lennünk, mindenre fel kell készülnünk! Minden részletre oda kell figyelnünk, mert a mai labdarúgásban minden a részleteken múlik. Úgy vélem, hogy a magyar labdarúgás és én magam sem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit alábecsüljünk. Nagyon alázatosnak kell lennünk, rengeteget kell dolgoznunk, és a pályán majd eldől, hogy mi vagyunk-e a legjobbak. Ha így lesz, mi leszünk a legboldogabbak!” – nyilatkozta az olasz mester a MLSZ hivatalos honlapjának. 

Az új szövetségi kapitány munkáját a DAC-nál és a Honvédnál is jól ismert két olasz honfitársa fogja segíteni. A másodedzői feladatokat Cosmiu Inguscio valamint Giovanni Constantino fogja ellátni, de Constantino a videóelemzői feladatokat is ellátja a magyar válogatottnál. 

Marco Rossi stábjának egy nem is oly rég visszavonult játékost is felfedezhetünk, aki nem más, mint a Ferencváros és a magyar válogatott júniusban visszavonult játékosa Gera Zoltán. 

Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat.  A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak.” – értékelt Gera Zoltán. 

A kapusedzői feladatokat egy szintén olasz szakember Enrico Limone fogja ellátni, akivel Marco Rossi 2010 óta áll szoros kapcsolatban. A magyar válogatott erőnléti edzője a szintén olasz Luigi Febrarri lesz aki pályafutása során olyan neves kluboknál tevékenykedett, mint a Hajduk Split, Atalanta vagy az AS Roma. Feladata a játékosok erőnlétének fejlesztése, illetve a regenerációs munka segítése lesz. 

Forrás: MLSZ hivatalos honlapja