Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Arsenal csatárt igazol az élvonalba visszajutó Parma

A korábbi kétszeres UEFA-kupa-győztes Parma Calcio hatalmas mérföldkőre készül a klub életében. A vasárnapi Udinese elleni Serie A debütálás (már ha lesz meccs a genovai-tragédia árnyékában) egy új korszakot jelent az újjáépülő klub életében. A feladat egyértelmű, megragadni az élvonalba. Ennek alapköve lehet a klub legfrissebb kiszemeltje az Arsenal és az AS Roma korábbi gólfelelőse.

A 2013/14-es szezonban még nemzetközi kupaindulást érő helyen végzett a Serie A-ban a Parma, melyben korábban olyan játékosok fordultak meg, mint Hernan Crespo (72 góllal a klub valaha volt legeredményesebb játékosa), Alberto Gilardino, Gianfranco Zola, Marco Di Vaio, Sebastian Giovinco, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Hriszto Sztoicskov, Adrian Mutu, Filippo Inzaghi vagy éppen Gianluigi Buffon. De ide sorolhatjuk az edzőlegendát Carlo Ancelottit is.

A népszerű klub azonban a 2015/16-os kiírásban csődbe ment, a megszűnés szélén táncolt, és kiesett a Serie A-ból. A mai napig utolsó élvonalbeli meccsét 2015.05.31-én játszotta a klub a Sampdoria ellen.

Az újjáépülés a kilenc csoportból álló Serie D (negyedosztály) küzdelmeiből indult a 2015/16-os szezonban, ahol a Parma 28 győzelemmel és 10 döntetlennel veretlenül nyerte meg csoportját, amivel feljutott a Serie C-be (harmadosztály). Egyetlen egy alsóbb ligában sem időzött a Crociati (keresztesek), avagy a 2016/17-es kiírásban másodikok lettek, és négy play-off párharc megnyerése után értek fel a Serie B-be (másodosztályba). A mögöttünk álló “évadban” az Empoli mögött úgy lettek másodikok, hogy az utolsó forduló 88. percében még nem nekik állt a zászló, de végül a Frosinone leikszelt és elszalasztotta az automatikus feljutást.

A Parma Calcio így a 2016-os szökőévet figyelembe véve 1176 nap után játszhat Serie A mérkőzést vasárnap az Udinese ellenében, már amennyiben nem halasztják el az egész nyitányt a genovai-tragédia miatt. A klubtörténet után pedig jöjjön a transzferhír, avagy a várva-várt gólfelelős.

A bevezetőben említettek alapján többen már kitalálhatták, hogy Gervinho személyéről van szó, hiszen nincs sok (talán nincs is másik) csatár, aki az Arsenal és az AS Roma kötelékében is “szolgált” és még mindig aktív futballista. A 31 esztendős elefántcsontparti csatár a kínai Hebei együttesétől érkezhet vissza Európába. Gervinho és a Parma frigyét egybehangzóan, szinte kész tényként közli az olasz sajtó.