Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Az előző két idény bajnoka összecsap – előzetes

A héten megint pénteken kezdődik a labdarúgó NB I. Az ötödik forduló első összecsapását ugyanis Debrecenben az MTK vendégjátékával már pénteken lejátsszák. Szombaton a leginkább kiemelendő összecsapás az előző két idény bajnoka a Budapest Honvéd és a MOL Vidi FC összecsapása lesz. Utóbbi ráadásul az elmúlt hetekben a magyar focit is képviseli, hiszen végre hosszú évek után újra lesz csapatunk valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében. A BL-selejtezők döntőjét a következő két hétben rendezik, ha azokon mégis elbukna a görög AEK Athén ellenében, az Európa-liga-csoportkörébe már akkor is bejutott.

AUGUSZTUS 17., PÉNTEK20.00:
DVSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

Továbbra is gondban Herczeg András, hiszen a “megszokott” maródi focisták mellé a héten csatlakozott Erik Cikos és Bódi Ádám. Ők egész héten betegek volt, utóbbi labdarúgót a Vidi ellen ezért kellett lecserélniük, továbbá Ezequiel Calventének begyulladt a füle, így az ő játéka is kérdéses.  Régi ismerőssel érkezik az MTK, hiszen a debreceni öregfiúk keretét böngészve azt láthatjuk, hogy a kapusposzton Erdélyi Miklós a DVSC és Fekete Róbert az MTK kapusedzője szerepel a névsorban. Fekete anno évekig védte is a Loki kapuját. A meccs ráadásul rangadó is, hiszen az MTK a harmadik a Debrecen pedig a negyedik helyet foglalja el a tabellán.

AUGUSZTUS 18., SZOMBAT17.00:
Ferencváros–Paks (Tv: M4 Sport)

A vendég paksiak a héten megszerezték a Vasas korábbi csapatkapitányát Remili Mohamedet, így bővült Csertői Aurél variációs lehetősége. Az atomvárosi zöld-fehérek abban bíznak, hogy már több, mint két éve nem kaptak ki a Groupama Arénában, de egy valamit ne felejtsünk el, az idei Fradi más, mint az előző két évi. Thomas Dollnak kellemes gondokkal kell megküzdenie, hiszen akár egy Böde Dánielt is leültethet a kispadra. Oda, ahol az argentin Rodriguez is eddig ült, pedig ő a klub eddigi legdrágább szerzeménye. Róla a következőket mondta a német tréner a hétközi “sajtó csütörtökön”: “Rodríguez jelenleg nem könnyű bekerülni a kezdő tizenegybe, nálam mindig a teljesítmény és nem az átigazolási díj alapján áll össze a csapat. Rajta múlik, hogy mikor harcolja ki a lehetőséget, mikor gyorsulnak fel az akciói, lesz olyan kiemelkedő az edzésmunkája, hogy a kezdéskor futhasson ki a gyepre. Korábban nem láttam élőben játszani, úgy gondolom, hogy lassan már sikerül alkalmazkodnia az európai focihoz. Jó a választék a középpályán, lassan Sigér is visszatér. A támadósorban azért szerepelt most Lanzafame elől, mert a sok védő között is jól tartja meg a labdát, mellette pedig játszó típusú, jól tudja aktivizálni a társakat is, ez pedig jól illett a mostani mérkőzéseinkbe. De természetesen Böde Dani és Kjartan is megkapja majd a játékperceket és fontos szerepet fognak játszani. Játékosként néha türelmesnek kell lenni, sajnos csak egy kapust és tíz mezőnyjátékost tudok egyszerre a pályára küldeni.

AUGUSZTUS 18., SZOMBAT 19.30:
Puskás Akadémia–Kisvárda (www.m4sport.hu)
Újpest–Mezőkövesd (www.m4sport.hu)
Budapest Honvéd–Mol Vidi (Tv: M4 Sport)
DVTK–Szombathelyi Haladás (www.m4sport.hu)

A Puskás Akadémia csütörtökön egy szlovák támadó középpályással erősítette meg keretét, hiszen az eddig megszerzett egy pont nagyon kevés. Nálánál is kevesebb babér termett eddig a Kisvárdának akik nulla ponttal, nulla rúgott góllal állnak. A Fradi elleni vereség alkalmával kiállított ukrán Sindert négy hónapra meszelték el, s Révész Attiláék úgy döntöttek, elküldik a támadót.

Márciusban a Szusza Ferenc-stadionban meglepőre a Mezőkövesd győzött, a vendégek most abban bíznak, hogy megint sikerülhet a bravúr.

A Budapest Honvéd – Mol Vidi párharc ígérkezik ezen összecsapások közül a legizgalmasabbnak. A Vidi ugye már biztos európai kupacsoportkörös. Csak még azt nem tudni, hogy BL vagy El. A fehérváriak a következő hetekben öt “csúcsigazolást” terveznek. A Honvédnál már szinte biztos, hogy betelt a keret, már csak távozók lehetnek. Viszont Vadócz Krisztián minden bizonnyal marad, úgy tervezi, nem csak az eddigi pár meccsre szólt a hazatérése. A Honvéd két hete elbúcsúztatta a Bozsik-stadiont, így az új arénája elkészültéig az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lesznek otthon.

Két nagyváros csapata csap össze a “faluk ligájában”, hiszen Diósgyőrben vendégszerepel a Szombathely. A 12 csapatos élvonalban az ilyen nagyvárosi összecsapások viszonylag ritkák, hiszen olyan nagyobb települések, mint Győr, Zalaegerszeg, Pécs, Nyíregyháza jelenleg csak álmodozik NB I-ről, addig Felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd vígan élvonalbeli derbiket rendez. A Diósgyőr az előző héten a tartalékokhoz száműzte Ugrai Rolandot és Busai Attilát, most pedig az izraeli második ligából igazolt egy igazi befejező csatárt

Az állás 4 forduló után

1 FERENCVÁROSI TC 4 4 0 0 13 3 12
2 BUDAPEST HONVÉD 4 4 0 0 9 2 12
3 MTK BUDAPEST 4 3 0 1 6 5 9
4 DVSC 4 2 2 0 5 2 8
5 MOL VIDI FC 3 1 2 0 6 2 5
6 ÚJPEST FC 4 1 2 1 4 5 5
7 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 3 1 1 1 4 3 4
8 SZOMBATHELYI HALADÁS 4 1 1 2 7 9 4
9 PAKSI FC 4 0 2 2 3 6 2
10 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 0 1 3 4 7 1
11 DVTK 4 0 1 3 3 9 1
12 KISVÁRDA MASTER GOOD 4 0 0 4 0 11 0

A góllövőlista élmezőnye:

1
VARGA ROLAND / FERENCVÁROSI TC
4
2
CIRINO DE OLIVEIRA DANILO / BUDAPEST HONVÉD
3
2
LANZAFAME DAVIDE  /FERENCVÁROSI TC
3
4
BOUARD RAMOS MYKE /MTK BUDAPEST
2
4
DIALLO ALASSANE /ÚJPEST FC
2
4
DRAZIC STEFAN /MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
2
4
KANTA JÓZSEF /MTK BUDAPEST
2
4
LUKÁCS DÁNIEL /BUDAPEST HONVÉD
2